Feb 072011
 

Jaunystėje karpas labai lengvai gydydavau karpažolėmis arba ugniažolėmis, bet paskutiniu metu nedažnai laigau po pievas ir tokios žolės retai pakliūna po ranka. Paklaidžiojęs interneto platybėse tarp įvairiausių patarimų kaip gydyti karpas radau vieną, kuris mane sudomino: karpas galima naikinti – koncentruota acto rūgštimi (t.y. to paties, maistinio, acto koncentratu, pardavinėjamu beveik kiekvienoje didesnėje maisto prekių parduotuvėje.)

Gydymo metodika gana paprasta: rūgštimi patepame karpos viršūnėlę (tepimui naudojau ausų krapštukus). Jei rūgštį tepsite tik ant karpos – skausmo praktiškai jokio nėra (vienu metu man lyg buvo pradėję niežtėti), bet jei pataikysite ant odos – gausis cheminis nudegimas (tuomet ne tik skaudės, bet ir oda nusilups). Procedūrą reikia kartoti kelis kartus, kol pastebėsite, kad karpa pradeda atsilupinėti nuo pagrindo.

Taip aš išsigydžiau savo 6mm. Karpą, kuri ant mano piršto gyveno kokius septynis metus. Tam prireikė maždaug savaitės (o kelis kartus kas diena, vakare suvilgydavau karpą acto rūgštimi), kol pastebėjau kad vienas karpos kraštas pradėjo luptis nuo piršto. Dar po poros dienų karpa visai nusilupo (su nedidele pagalba). Vėliau dar savaitėlę buvo toks kaip šašas, bet ir jis ilgainiui sunko.

Taigi, turint mažumėlę kantrybės ir buteliuką acto rūgšties galiama visai nesunkiai išsigydyti karpas nuo rankų.

P.S. nebandykite šio metodo naikindami karpas ant veido. Gali blogai baigtis.

Susiję straipsniai:

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 1295 access attempts in the last 7 days.