Dec 152009
 

Darius klausė:
Ar įmanoma (ir kaip) užblokuoti konkretaus abonento įeinančius skambučius ir SMS? Trukdo gyventi vienas numeris. Kaip žinote, ryšio operatoriai tokių paslaugų neteikia, tačiau girdėjau, kad įmanoma nelegaliai kažkokiu būdu įdiegus tam tikrą programą sukonfigūroti kažką, kas leis pasiekti norimą rezultatą.

Guru atsako:

Bendravimas ar nebendravimas su kokiu nors asmeniu – kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Pasirinkimas nežinoti apie tam tikrus skambučius neturi būti laikomas „nelegaliu“.
        
Pradžiai apie operatorius. Netiesa, kad tokia paslauga neteikiama. Kai kurie operatoriai ją teikia. Tarp tokių – Bitė. Paslauga vadinasi „Asmeninis asistentas“. Šios paslaugos naudotojas gali nurodyti tris numerius, kurie būtų blokuojami. Deja, paslauga yra mokama. Apie kitų operatorių teikiamas panašaus pobūdžio paslaugas neteko girdėti – reikėtų teirautis konkretaus operatoriaus salone.
        
Kai kuriuose telefonuose tai galima atlikti naudojant programas. Naudojant tokias programas skambinančiajam atrodo, kad Jūsų numeris – užimtas.
        
Jei naudojate telefoną su Symbian programine įranga, galima rinktis „blacklist“ (juodojo sąrašo – nepageidaujamų numerių) programą. Pavyzdžiui, „Handy Blacklist“. Ši programa kainuoja 25 JAV dolerius. Prie programos aprašymo rasite ir sąrašą telefonų, kuriuose ji veikia.

        
Galima rasti ir nemokamų tokio pobūdžio programų. Kadangi nepavyko rasti nemokamų ir atviro kodo programų, kuriomis būtų galima pasitikėti – pabandykite surasti tokią programą patys įvesdami interneto paieškoje „free mobile blacklist“.

        
Analogiškų programų galima rasti iPhone (iBlacklist), Blackberry (iBerry Black & Whitelist), Windows Mobile pagrindu veikiantiems išmaniesiems telefonams (Steelsoft BlackList).

        
Be to, prieš pradedant siųstis kurią nors iš išvardytų ar net ir nepaminėtą programą, verta perskaityti telefono naudojimo instrukciją. Kai kurie telefonai siūlo skambučių blokavimo sprendimus.

Susiję straipsniai:

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5075 access attempts in the last 7 days.