Nov 072009
 

Rytis klausė: Susidūriau su legaliu reketu :) Turiu Epson DX8400 printerį, spalvotų dažų nenaudoju, tačiau kas trys mėnesiai jie išgaruoja, bet jau taip sako Epson atstovai. Tačiau pradariau rašalo kasetę ir ji buvo beveik pilna. Tai reiškia, Epson tyčia programuoja printerius, kad jie rodytų vis mažiau ir mažiau rašalo, net jei šis ir nenaudojamas. Kadangi printeris užprogramuotas taip, kad jei rašalas baigiasi (tariamai), jis nebeveikia, net nebeskanuoja, kas man yra aktualiausia. Kasečių numeriai T071x. Vienintelis dalykas, galintis sustabdyti tokį reketą – mikroschemos perkrovimas. Yra programa SSC, tačiau joje mano printerio nėra, peržiurėjau visų kasečių kodus – nesutampa: ten kasečių numeriau iki T068x. Tai ir norėčiau sužinoti – kaip persikrauna mikroschemos, vadinami čipai? Yra toks daiktas kaip auto chip resetor, bet manau, jog visos mikroschemos kažkaip turi persikrauti paprastai ar pajungti kokią srovę, ar išmagnetinti, ar ką?

Guru atsako:

Epson DX8400 naudoja šias kasetes: Black-T0711, Cyan -T0712, Magenta -T0713, Yelow -T0714. Visų rašalinių spausdintuvų problemos:

  1. Kai įjungiamas spausdintuvas, galvutės pradeda valytis, tuo išnaudodamos kažkiek rašalo;
  2. Spausdinant tik juoda spalva, kitų spalvų mikroschemos vis tiek skaičiuoja lapus (t.y. jei visų kasečių talpa 200 lapų, tai nepriklausomai nuo to, kiek spalvotų ar nespalvotų spausdinsite, po 200 lapų visos kasetės gali rodyti, kad jos tuščios) – šią problemą galima išspresti tik tuo atveju, jei sąrankoje (tvarkyklės + palaikymo programinė įranga) yra funkcija, skirta atjungti spalvotą spausdinimą.
Epsono programose pamėginkite surasti mikroschemų atjungimą (tačiau jo gali ir nebūti), per pagrindinį spausdintuvo meniu pamėginkite išjungti mikroschemų darbą – tuomet neberodys, kada baigiasi rašalas (tokią galimybę palaiko retas rašalinis spausdintuvas). Išinstaliuokite papildomas spausdintuvo palaikymo programas ir palikite tik tvarkykles (draiverius), nuskaitymui (skanavimui) naudokite kitų gamintojų programinę irangą (Adobe Reader ir pan.).
Mikroschemų perkrovimas – kol kas rinkoje nėra tam programinės įrangos, skirtos mikroschemų perkrovimui ir perprogravimui. Statinis krūvis ar el. įtampa nepadės, o tik „iškeps“ mikroschemą.
Norint kažkiek sumažinti išlaidas, siūlau naudoti pakaitalines kasetes (gali būti sunku surasti, kadangi modelis nėra populiarus).
Trumpai:
  • Reseterių šiam aparatui kol kas nėra;
  • SSC kol kas nepalaiko programinio perkrovimo numetimo;
  • naudokite neoriginalias kasetes.


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 1300 access attempts in the last 7 days.