Nov 092009
 

Vidas klausė: Kompiuteryje norint, kad matytųsi nematomi failai (dažnai po paslėptų failų priedanga įterpiami virusai), galima padaryti taip: Control Panel/Folder Options/View, ir pažymima užrašas Show hidden files and folders. Toliau Ok. Deja dabar nors ir ką daryčiau, pažymėtas užrašas atžymimas ir vis tiek nematomi failai nerodomi. Perinstaliavus Windows XP iš pradžių dar galima padaryti, kad nematomus failus galima pamatyti, o paskui jau nebe. Gal žinote, kaip tą dalyką atblokuoti?

Guru atsako:

Deja, bet pirma mintis, ateinanti į galvą išgirdus apie tokią problemą,- po sistemos pakartotinio diegimo greitai grįžta virusas. Vienas variantų, norint išsiaiškinti, ar tai ne ši problema – prijungti kietąjį diską prie kito, jau veikiančio, kompiuterio su įdiegta antivirusine programine įranga ir patikrinti. Geriausia tai atlikti įjungus kompiuterį saugiu režimu: įjungiant kompiuterį spaudyti mygtuką F8, kol pasirodo Windows įkrovos nustatymų pasirinkimo meniu ir jame išsirinkti „Safe mode“.
Kiti galimi variantai – Windows sistemos klaidos/paklydimai. Tokiu atveju galimi keli sprendimo variantai.

1. Registro rakto pakeitimas
PRIMINIMAS: Windows registro keitimas gali būti pavojingas. Pakeitus ne tą raktą sistema gali pradėti veikti nestabiliai ar visai nustoti veikusi. Būkite atidūs.
Spauskite Start -> Run (Pradžia -> Vykdyti…) ir įveskite „regedit“ (be kabučių). Spauskite Enter.
Atsidariusiame lange eikite į šį katalogą (rodyklė „->“ skiria katalogus): HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Explorer -> Advanced -> Folder -> Hidden -> SHOWALL. Pasižiūrėkite, ar šiame kataloge yra raktas „CheckedValue“ (dešiniame lange). Rakto tipas turi būti „REG_DWORD“ (tipas nurodomas antrame stulpelyje), o reikšmė (trečiame stulpelyje) – „0×00000001 (1)“. Jei rakto nėra arba skiriasi jo tipas/reikšmė – jį ištrinkite (pažymėkite ir spauskite Delete) ir sukurkite iš naujo. Raktas sukuriamas dešinėje lango pusėje, tuščioje vietoje, paspaudus dešiniu pelės mygtuku ir pasirinkus: New -> DWORD Value Įrašykite pavadinimą „CheckedValue“. Paspaudę du kartus ant pavadinimo laukelyje „Value data“ įveskite skaičių „1“.

2. Windows bibliotekų registracija
Biblioteka – tai specialus failas, savo esme panašus į programą. Operacinė sistema (šiuo atveju – Windows) ir kitos programos bibliotekas naudoja plėsdamos funkcionalumą. Prieš naudojant biblioteką, reikia ją „registruoti“. Dažniausiai tai vyksta automatiškai ir vartotojui nėra pastebima. Kartais kyla problemų, ir vartotojui tenka vienos ar kitos bibliotekos registraciją atlikti rankiniu būdu. Spauskite Start -> Run (Pradžia -> Vykdyti…) ir įveskite toliau išvardytas komandas. Po kiekvienos komandos įvedimo paspauskite Enter ir pakartokite pirmus žingsnius (Start -> Run).
Komandos:

  • regsvr32 /i browseui.dll
  • regsvr32 /i shell32.dll
Galite šiuos būdus pabandyti prieš užsiimdami kompiuterio patikrinimu antivirusine programine įranga. Žinoma, antivirusinę programinę įrangą būtina turėti ir geriausia ją diegti kaip pačią pirmą programą atnaujinus/pakeitus/iš naujo įdiegus kompiuterio operacinę sistemą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.