Sep 302009
 

renata klausė: Noriu paklausti dėl alimentų dydžio. Turiu 8 metų nesantuokinį sūnų,su kitu vyru sukūriau šeimą,su juo turime 6 metu dukrą. Mano sūnaus tėvas su kita moterimi sukūrė šeimą,turi 7 metų sūnų,šiuo metu laukiasi dar vieno vaiko. Sūnaus tėvas man moka 250 Lt alimentų,daugiau prie vaiko gerovės niekuo neprisideda:nei rūbais, nei vaistais. Ar šiuo atveju aš galėčiau prašyti didesnės pinigų sumos,t.y. alimentų,kokios būtų galimybės ir nuo ko tai skaičiuojama? Jo ir jo šeimos pajamų nežinau.

Teisės Guru atsako:

Norint pakeisti mokamo išlaikymo vaikams dydį, reikia kreiptis į teismą ieškininiu pareiškimu. Išlaikymo dydis keičiamas tuo atveju, jei žymiai atsakovo materialinė padėtis arba vaiko poreikiai žymiai pasikeitė.
Aukščiausiasis teismas yra nustatęs, kad vidutinio vaiko vidutiniškus poreikius patenkinti reikia 800 Lt per mėnesį, tad atsižvelgiant į tai bei kad vaiką išlaiko abu tėvai, pagal nutylėjimą skiriamas išlaikymas vienam vaikui iš vieno tėvo – 400 Lt. Norint šią sumą padidinti, teismo posėdžio metu pateikiami atitinkami įrodymai.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2395 access attempts in the last 7 days.