Sep 212009
 

Andrejus klausė: Kaip bendrinti (share) RAMus į vaizdo plokštę? Tai yra, kaip nešiojamojo kompiuterio RAMus perkelti į vaizdo plokštę? Operacinė sistema Windows Vista.

Guru atsako:

Dažniausiai tai nustatoma per BIOS’ą, o kaip ten patekti – tai jau skirtinguose skreitinukuose skirtinga (F2, Del, F12, F11, Ins, F1 – maždaug pagal tikimybę iš patirties… arba tiesiog pačioje pradžioje pats kompiuteris parašo kažką panašaus į „Press F2 to enter Setup“ ar panašiai). Kaip pasirinkti BIOSe – čia vėlgi priklauso nuo BIOSo tipo, bet turėtų būti kažkas panašaus į „AGP shared memory“ ar panašiai.
Pažiūrėti per Vistą, kiek šiuo metu yra išskirta RAMo, galima taip (informacija iš šio forumo):
Spauskite Display Properties -> Advanced, tuomet po Total Available Graphics Memory pamatysite tris nustatymus:

  • System Video Memory: paprastai ten būna 0. Jei ten NE nulis, tai reiškia, kad integruota vaizdo plokštė turi mažai ar beveik neturi savo RAmo ir naudoja dalį sistemos RAMo.
  • Dedicated Video Memory: kiek RAMo vaizdo plokštė naudoja PLIUS RAMas, kurį naudoja tik vaizdo plokštė (kitos sistemos jo negali naudoti).
  • Shared System Video Memory: kiek sistemos RAMų vaizdo plokštė gali pasiskolinti, JEI/KAI jie nenaudojami. Kitaip tariant, pirma sistema, „paprašiusi“ šių RAmų, juos ir gauna – bendrintą (shared) atmintį gali naudoti tiek vaizdo plokštė, tiek kitos sistemos.


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.