Oct 062009
 

Simonas klausė: Mano žmona gydosi pas tokią gydytoją osteopatę [red.past.: gydytojos pavardę pašalinome siekdami nedaryti reklamos]. Ji atlieka folio diagnostiką, po to nustato, kokių ir kiek papildų ar vaistų reikia ir juos pardavinėja. Žinoma, pasako, kas tau neva yra negerai. Aš tokiais dalykais netikiu ir man tai yra akių dūmimas. Dažniausiai už viską tenka pakloti apie 400 Lt. Pas ją atvykti reikia daugmaž kas mėnesį. Taigi norėčiau sužinoti apie tą folio diagnostiką ir ar verta kišt tiek pinigų. P.S. Vaistai ir papildai daugiausia iš Rusijos.

Medicinos Guru atsako:

Tikrai negaliu atsakyti, kas tai per gydytoja – nepažįstu :) Apie Folio diagnostiką – labai girianti ir neobjektyvi informacija čia, o kritika – čia.
Folio diagnostika yra vienas iš alternatyvios medicinos metodų – kaip ir kiti, jis nėra tikslus (jeigu būtų toks tikslus, kaip teigia jo šalininkai- nereiktų sudėtingiausių tradicinės medicinos tyrimų) ir duomenys apie jo naudą prieštaringi. Na, o kadangi alternatyvi medicina negauna pinigų iš ligonių kasų, tai tenka mokėti patiems :)
Iš laiško neaišku, ar yra efektas nuo minėto gydymo – jeigu padeda, kodėl gi ne… Ar verta leisti pinigus – spręsti tam, kas juos moka.
Maisto papildai apskritai negydo – tai tik papildas prie maisto pilnavertei dietai užtikrinti. Kone visas ligas gydyti (tik) papildais – nerimtas reikalas, juolab, kad pati gydytoja juos pardavinėja.
Reiktų pradžiai išsiaiškinti, ar tie vaistai ir papildai yra registruoti Lietuvoje ir ar galima jais legaliai gydyti mūsų šalyje. Patarčiau kreiptis į Valstybinę Vaistų kontrolės tarnybą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2400 access attempts in the last 7 days.