May 022007
 

Zivile klausė: Nusipirkau naują mašiną ir dabar reikia parduoti senąją (90 m. Ford). Mašiną parduosiu pirmą kartą. Pirkėjus aš galiu susirasti iš skelbimų, tačiau nežinau, ką reikia daryti toliau – spėju, kad reiks išregistruoti/nurašyti mašiną (pagal kliento pageidavimus turbūt) Regitroje. Ar aš tuomet galėsiu su ja važiuoti pas pirkėją? Be to, ar reikia sudarinėti pardavimo sutartį, o jei reikia, tai kaip? Draudimas liko tik 1 savaitei, tai galėčiau dar 1 mėnesiui apdrausti. Būčiau labai dėkinga, jei papasakotumėte apie formalumus norint parduoti padėvėtą mašiną. Galbūt ją reiktų į sąvartyną priduoti, bet net ir tokiu atveju aš nežinau, kaip tai daroma, kadangi to niekada nesu dariusi.

Guru atsako:

Kartu su pirkėju važiuojate į Regitrą, su savimi reikia turėti reikia pirkimo-pardavimo sutartį (galima berods sudaryti ir vietoje), o tolimesni formalumai sutvarkomi Regitros.
Jei į sąvartyną, tai berods jie turi išduoti pažymą, kad priėmė utilizavimui, o po to su ta pažyma vykstate į Regitrą išregistruoti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.