Mar 132007
 

Nerijus klausė: Iškilo viena problema:instaliuojant žaidimą ar bet kokią programą išmetamos klaidos, kad negalima sukurti nuorodos darbastalyje. Taip pat dingsta quick launch, prie laikrodžio neatidaro Open network connections ir kitos smulkmenos.Nuskenavus kompiuteri su AVG antivirusine, randa tokį failą:shell32.dll.Dar rašo,kad jis pasikeitęs.Ka pasiūlytumėte?Kaip išspręsti šią problemą?

Guru atsako:

shell32.dll – viena pagrindinių Windows sistemos bibliotekų, ypač kuomet kalbama apie darbą su rinkmenomis (atidarant failus, interneto puslapius). Jei antivirusinė priemonė praneša, jog šis failas pasikeitęs – galimas variantas, jog jį bus pakeitęs virusas, tačiau garantuoti negalima.
Pradžiai galima pabandyti paprastą sprendimą – jei turite Windows diegimo kompaktinį diską, galite jame susirasti šį failą (kompaktiniame diske, I386 kataloge, failas SHELL32.DL_), jį nukopijuoti į WindowsSystem32 katalogą ir pakeisti ten esantį failą shell32.dll šiuo failu (t.p. turi būti pakeičiamas plėtinys į DLL iš DL_). Atkreipkite dėmesį, jog veikiančiai sistemai to atlikti negalima. Arba, vėlgi, jei turite diegimo kompaktą – pasinaudoti Automatic System Restore funkcija, kuri turėtų pati atstatyti pažeistus failus. Jums reikės žinoti kompiuterio administratoriaus (Administrator) slaptažodį.
Deja, bet realiai tai padėti gali tik tuo atveju, jei failai buvo pažeisti netyčia. Jei visgi kompiuterį „užpuolė“ virusas – paprastai efektyviausiai veikia operacinės sistemos perrašymas. Nors yra ir alternatyvių galimybių – pasinaudojant išorinėmis antivirusinėmis programomis (veikiančiomis kitame diskiniame kaupiklyje) surasti, jei yra, virusus ir juos pašalinti, o vėliau pakeisti pažeistus sisteminius failus ir registro įrašus gerais.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.