Mar 142006
 

Vita klausė: Gyvename penkiaaukštyje daugiabutyje name, kuriame yra bendrija, taip pat turime namo komendantą. Esmė ta, kad kaimynai, gyvenantys 2 aukšte, (tiesiai virš mūsų buto) yra baisiai baisiai netvarkingi… Kadangi gyvename vienu aukštu žemiau, nei tie mūsų „nevalyvi“ kaimynai, tai nuolat kenčiame nuo pas mus vis užklystančių tarakonų ir pelių… Gal galite patarti, į kokias instancijas kreiptis arba ką konkrečiai mums daryti? Su komendantu kalbėta ne vieną kartą, tačiau jis „niekuo negali padėti“… Kaip išnaikinti virš mūsų esančią landynę?

Guru atsako:
Kaip suprantu iš klausimo, Jūs gyvenate sovietinių laikų statybos komunalinio namo pirmame aukšte, todėl galimas dalykas, kad pas Jus tarakonai ir pelės keliauja iš rūsio. Jūsų kaimynai paprasčiausiai sudaro geras sąlygas šiems Dievo kūrinėliams.
Jūs galite atimti iš savo kaimynų, gyvenančių virš Jūsų, galimybę tuos gyvūnėlius ir vabalėlius globoti. TAM JUMS REIKIA UŽMŪRYTI KELIĄ, KURIUO JIE PATENKA IŠ RŪSIO PAS KAIMYNUS, tai yra, užtinkuoti visas skyles, kurias paliko statybininkai, statydami namą, pravesdami kanalizacijos ir vandentiekio vamzdžius. Tą reikia padaryti lubose ir grindyse. Be to, reikia užtaisyti visas elektros instaliacijos ertmes: paskirstymo vietose prie lubų ir prie grindų bei užkamšyti skyles, kuriomis vedami elektros laidai į rozetes. Neužmirškite uždėti tinklelį ant ortakio. Plyšiams hermetinti tiks sandarinimo putos.
Žodžiu, Jums reikia daryti remontą ir susirasti gerą specialistą, kuris suprastų Jūsų bėdą. O Jūsų kaimynai nekalti :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.