Mar 102006
 

Deimantas klausė: Netikėtai dirbant nešiojamu kompiuteriu, kur yra Windows XP Pro 2003, kompiuteris staiga išsijungia. Po to kartais sunku jį vėl įjungti, o kartais įsijungia be problemų. Kodėl taip yra?

Guru atsako:
Jei kompiuteris staigiai išsijungia ir jam išsijungiant nepamatote jokio pranešimo apie klaidą, o vėl įjungus Windows vėl nepraneša, kokios problemos kilo – veikiausiai tai bus aparatinė klaida.
Tiesa, prieš tai galite pasižiūrėti Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer. Po to, kai kompiuteriui netikėtai išsijungus jį vėl pakrausite nueikite čia ir peržiūrėkite informaciją skiltyje „System“. Pagal datą atsekite, kokie paskutinai įvykiai buvo prieš Jūsų kompiuteriui išsijungiant. Jei pastebėsite šauktuką geltoname fone arba kryžiuką raudoname fone – tai gali būti, kad visgi yra programinės įrangos problemų. Tokiu atveju peržiūrėkite tokį pranešimą (paspauskite dukart ant tos eilutės, šalia kurios rasite tokį simbolį) ir pabandykite išsiaiškinti, kas ten rašoma. Jei pats nesuprasite problemos esmės – pabandykite pasikonsultuoti, pvz. nukopijuokite klaidos pranešimą ir atsiųskite – bandysime padėti.
Grįžtant prie aparatinės klaidos galimybės: kompiuteris gali perkaisti, gali kilti kitų bėdų, kurias aptikti ir išspręsti galėtų kompiuterių meistras: jei galioja kompiuterio garantija, atiduokite jį pardavėjui, o jei ne – galite ieškoti įmonių, kurios teikia kompiuterinės įrangos remonto paslaugas.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.