Feb 072006
 

Mindaugas klausė: Norėčiau pasidomėti, ar yra legalu blokuoti port 80? Žinoma, aš galiu jungtis prie interneto, bet tokiu būdu negaliu namie turėti serverio. Už 80 porto atidarymą mano interneto tiekėjas prašo papildomo mokesčio (net 30Lt!), arba siūlo pereiti į kitą, brangesnį planą. Aš nenoriu mokėti papildomai už tai, kas, manau, man teisėtai priklauso (t.y laisvas naudojimasis internetu). Ar yra būdų išspręsti šią problemą? Gal yra koks įstatymas šiuo klausimu?

Guru atsako:
Interneto ryšys – tai paslauga, kurios teikėjas numato, ką ir už kokį mokestį suteikti, todėl teisiškai Jums priklauso tai, ką siūlo Jūsų ryšio teikėjas – tai, su kuo sutikote pasirašydamas sutartį su interneto paslaugos teikėju.
Tiesa, dabar vis daugėja interneto ryšio teikėjų, kurie teikia išorinį IP adresą už sąlyginai mažas kainas, bet vis tiek lieka viena problema: turėdami vieną išorinį IP adresą, interneto paslaugų teikėjai gali suteikti interneto ryšį (galimybę naršyti internete, siųstis failus ir pan.) daugeliui vartotojų, o galimybę publikuoti failus iš savo kompiuterio (sukurti tarnybinę stotį) – tik vienam vartotojui.
Norėdami gauti daugiau realių, išorinių IP adresų, interneto paslaugų teikėjai privalo patys juos pirkti, todėl natūralu, kad nori šį mokestį susigrąžinti iš žmonių, kuriems parduoda paslaugas patys.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.