Nov 182005
 

Sigita klausė: Norėčiau sužinoti, ką reiškia diagnozė ‘Akies virusas’? Dėl ko jinai atsiranda, kiek laikp trunka jos gydymas? Jaunuolis kontaktavo su stiklo vata [atliko garažo remonto darbus]. Manome, kad dėl to ir išsivystė akies uždegimas [ligos pradžioje diagnozė buvo tokia.] Po trijų savaičių tai pervadinta akies virusu. Ar tai pavojinga, ar privalėtų išduoti nedarbingumo lapelį, jeigu jaunuolis dirba kompiuteriu ?

Medicinos Guru atsako:
„Akies virusas“ – ne diagnozė. Kadangi neaišku, kokia ta tikroji diagnozė, sunku pasakyti, ar tai pavojinga, be to, nieko nerašoma, kaip tai pasireiškia.
Jeigu akies uždegimas netrukdo matymui ar nesukelia nemalonių, trukdančių darbui reiškinių, tada dirbti kompiuteriu galima. Jei darbas susijęs su rega, o žmogus prastai mato, jis nedarbingas.
Jei buvo pažeista ragena, nieko keisto, kad žaizda infekavosi. Jei infekcinis uždegimas per 3 sav. gydymo nepraėjo, greičiausiai jis virusinės kilmės, ne bakterinės. Virusas galėjo „įsimesti“ vėliau, kadangi vaistų nuo virusų beveik nėra.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2361 access attempts in the last 7 days.