Nov 212005
 

Ernestas klausė: Seniai svajojau išmokti programavimo kalbos. Neseniai pamastęs, gavęs draugų patarimus, nusprendžiau imtis C++ programavimo kalbos! Iš interneto lobynų iškapsčiau rusų ir į rusų kalbas išverstas knygas, tikrai labai įdomius, bet dar ne mano nosiai, sunkoka perprasti, ir ne vien dėl to, kad sunku, bet kad nelabai taikliai išaiškina, kas yra vienas kas yra kita, kaip naudoti tą, kaip aną, kada naudoti, kam naudoti ir pan. Dar kartą gerai pamąstęs pagalvojau, kad būtų ne pro šalį C++ kalbos kursai (popamokiniai) – perėjęs kursus galėčiau programuoti paprastas programėles, naudoti kalbą žaidimo programavime bei lengviau skaityčiau knygas, kurias esu atsisiuntęs, taip tobulinčiau c++ programavimo kalbos įgūdžius. Gyvenu Jonavoje, kiek žinau, mano miestelyje nėra tokių kursų, klaidžiodamas internete, labai sunkiai radau informaciją apie būrelius, tačiau tie būreliai vyksta VILNIUJE, ne mano kišenei moketi nemažus pinigus už važiavimą, tad klausimas (o gal net pora :D ): 1.ar c++ kalbą galima pradėti mokintis iš karto kursuose, ar prieš tai reik išmokti kokią kitą kalba (pvz: pascal, turbo pascal, delphi) 2. Kur Jonavoje arba Kaune galima rasti C++ programavimo kalbos būrelių,kursų?

Guru atsako:
Prie C++ nepatarčiau iš karto sėsti, nes tai yra pakankamai sudėtinga OOP (Object orientated – objektinė programavimo) kalba. Pirma reikia išmokti algoritmavimo, tam pilnai užtektų ir Pascal 7 (kuris geriau žinomas kaip Turbo Pascal 7.0). Vėliau galima pabandyti C kalbą, o tik tada jau C++.
Arba nieko nemokant galima bandyti pradėt programuot nuo JAVA (javascript – visai kitas dalykas nei JAVA !! :) JAVA yra visiškai objektinė programavimo kalba. Nuo jos migruoti į C++ yra gana lengva. Patarčiau pabandyti tokias alternatyvas, kaip C# – tai labai sparčiai populiarėjanti programavimo kalba, priklausanti Microsoft.NET platformai, ji irgi yra OOP tipo kalba.
O į kursus visai nieko nemokant tiktai nepatariu eiti, nes per tą trumpą laiką tikrai neišmoksite tiek, kiek Jums bus pateikta informacijos, reikia jau žinoti kas tai per daiktas, sintaksės ypatumus.
Apie JAVA yra lietuviška maža knygutė, kuri gana aiškiai viską paaiškina, ją galima naudoti kaip pradžiamokslį, ją įmanoma gauti VGTU techniniame knygyne prie Lietuvos kino teatro Vilniuje, taip pat ir kituose didžiuosiuose knygynuose. Ji aiskiai nusako OOP principus šioje kalboje, applet, AWT, Swing ypatumus. Tai turbut vienintelė literatūra lietuvių kalba apie JAVA.
Anglų kalba pradžiamokslių galite rasti čia:
http://www.hotscripts.com/Java/Tips_and_Tutorials/index.html – pasirinkite kategoriją, kuri domina, ir pirmyn.
http://www.hotscripts.com/Java/ – čia nuėję į applications arba scripts rasite gana daug veikiančių pavyzdžių. JAVA ME yra skirta mobilioms technologijoms (mobilieji telefonai, delniniai kompiuteriai), o JAVA SE – jau aplikacijoms.
Apie paskalį gana daug knygų lietuvių kalba, geriausios turbūt būtų KTU dėstytojų – Dagienės ir kitų.
Nemokamas Pascal compiliatorius ir IDE,
http://aldona.mii.lt/pms/fps/- FreePascal – jo skirtumas nuo Turbo pascal yra tas, kad jis nemokamas :)
Na va dar ir internete keli informacijos šaltiniai pradedantiesiams: http://pascal.tik.lt/.
O šitas jau skirtas susipažinti su visa struktūra:
http://www.geocities.com/SiliconValley/Horizon/5444/pstart.htm.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.