Oct 112005
 

alvisl klausė: Kartą daktarai išrašė leidžiamo į raumenis vitamino C. Po pirmos injekcijos pasidarė baisiai bloga, silpna, trūko oro. Neseniai po traumos išrašė B vitaminų grupę. Po injekcijos kūną ėmė purtyti traukuliai. Pastebėjau, kad po skiepų (gripo ir pan.) taip pat būna keista savijauta. Įkandus uodui, įkandimo vieta baisiai patinsta (kaip nuo bitės). Ar gali būti, kad aš alergiškas tiesiog mechaninei invazijai, o ne vaistams?

Medicinos Guru atsako:
Ne, mechaninei intervencijai alergiškas būti negalite, tai cheminė reakcija. Realesnis variantas – alergija medžiagoms, kurios naudojamos injekciniams tirpalams. Žinoma, galima ir psichogeninė reakcija.
Be abejo, egzistuoja ir tikroji alergija vitaminams, ypač B grupės. Tačiau jeigu yra reakcija ir į vakciną, peršasi išvada, kad galbūt visi tie Jums suleisti medikamentai turi kažką bendro, į ką Jūs galite reaguoti tiek alerginiais, tiek pseudoalerginiais mechanizmais. Pvz. gal čia kaltas tirpiklis (ar skiediklis) ar konservantas, kurių yra ampulėse ar pridedama prieš leidžiant injekciją? O gal Jums yra alergija į lateksą – pvz. jeigu sesutės leidžia vaistus apsimovusios latekso pirštinėmis, kurios prisiliečia prie Jūsų odos injekcijos metu?
Kreipkitės į alergologą tikslesnei diagnozei nustatyti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.