Jul 152005
 

Vaidas klausė: Kiek procentų per metus vidutiniškai atpinga personalinis stalinis kompiuteris? Kada labiausiai krenta kaina?

Guru atsako:
Kompiuteris per metus praranda nuo 10 iki 50% savo vertės, kartais net daugiau – labai priklauso nuo komplektacijos. Bet to niekaip negalima vadinti atpigimu. Bet kuriuo fiksuotu laiko momentu galima įsigyti naują kompiuterį nuo 600-800Lt (be monitoriaus) iki keliolikos ar keliasdešimt tūkstančių. Jei Jums patinkantis, geras charakteristikas turintis kompiuteris šiandien kainuoja 1000Lt, tai labai tikėtina, kad po metų jo kaina sieks 800-900Lt… bet jo parametrai bus kiek senstelėję, o rinkoje bus atsiradę kažkas naujo. Yra labai teisingas pastebėjimas: geriausia kompiuterį pirkti rytoj (nes jis tada bus pigesnis nei šiandien arba geresnių charakteristikų)…
Žiūrint istoriškai, vidutinė kompiuterių kaina iš tikro krenta (1993 normalus darbinis kompiutrtis kainuodavo apie 1000$, šiuo metu – apie 1000Lt). Be to, dabartiniai kompiuteriai sensta kur kas lėčiau (jei 1993 kompiuteris pasendavo per 1-3 metus… tai šiuo metu 3-5 ir daugiau metų).
Pabaigai: rekomenduočiau kompiuterį pirkti tuomet, kai jo reikia ir būtent tokį, kokio reikia: jei lauksite, kol kompiuteriai atpigs – niekada nenusipirksite, nes jie pinga nuolat. O jei pirksite per daug galingą – sumokėsite už tai, ko Jums nereikia, o kai prireiks, tai tikriausiai kainuos gerokai pigiau.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3780 access attempts in the last 7 days.