Jun 282005
 

Janina klausė: Norėčiau paklausti ar sms žinutės, el. pašto laiškai gali būti panaudoti kaip įrodymai teisme arba kaip pagrindas kokiam teisminiam procesui pradėti? Jei du pilnamečiai žmonės neturi vienas kitam jokių priekaištų, bet kiti asmenys (šiuo atveju tėvai) dėl neva neigiamos įtakos vienas kitam žada kreiptis į teismines instancijas, kiek tokia galimybė yra reali ir ar apskritai yra tam pagrindo ?

Teisės Guru atsako:
Tik teismas nuspręstų, ar SMS pranešimai ir el. pašto laiškai galėtų būti priimti kaip įrodymai. Kadangi skaitmeniniai duomenys yra gana lengvai keičiami ar modifikuojami, sunku nustatyti jų autentiškumą, taigi ir teismai linkę juos vertinti labai atsargiai.
O dėl kreipimosi į teisma dėl neigiamos įtakos sunku daugiau ką pasakyti, nežinant visos situacijos. Tačiau iš to, ką parašėte, lyg ir matosi, kad pagrindo nelabai yra. Jei du pilnamečiai asmenys vienas kitam pretenzijų neturi, nėra nusikalstamos veiklos, tai tretieji asmenys neturėtų kištis į jų santykius, nebent būtų pažeidžiamos kažkokios jų teisės.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 73 access attempts in the last 7 days.