Dec 082004
 

Erlandas klausė: Mane kankina jau sena sveikatos problema. Kirkšnyje yra padidėję du limfmazgiai. Pradžioj jie buvo putpelės kiaušinio dydžio.Pradėjau tirtis. Buvo atliktas kraujo bendras tyrimas: HGB-155; ESR-2; WBC-9.3;bazofilų-1; eozinofilų-2; neutrofilai lazdeliniai-1; segmentuoti-47; limfocitų- 44; monocitų-5; kiti rodikliai įvertinti 0. Šlapimas normos ribose. Kitur limfmazgiai neapčiuopiami. Atlikta pilvo organų echoskopija: pakitimai rasti prostatoje: 36x45x38mm, tūris-33 kub.cm, su daugybiniais kalcifikatais. Dgn.: lėt. prostatitas ir nedidelė prostatos hiperplazija. Deš.kirkšnyje padidėję limfmazgiai be kraujotakos 2.2×1.2cm ir 1.3×0.8cm. Apsilankius po to pas urologą gavau diagnozę, kad urologiškai sveikas. Negalavimų ir nusiskundimų jokių nejaučiau,tik padidėjusius limfmazgius. Po poros mėnesių limfmazgiai susitraukė iki pupelės dydžio ir tokio dydžio jau laikosi apie 10mėn. Gydimo jokio neskyrė. Profilaktiškai išgėriau kursą PROSTAMOLO. Ką man toliau daryt, nes nerimas yra? Kur kreiptis toliau, nežinau. Bijau piktybinės ligos. Prašau man patarti.

Medicinos Guru atsako:

Pagal lėtinio prostatito diagnozę – esant uždegimo paūmėjimui, limfmazgiai gali padidėti, o po to susitraukia, nors kiek padidėję gali likti (kaip ir šiuo atveju). Jeigu nerimaujate, kad gali būti piktybinė liga (pagal aprašymą mažai tikėtina; beje, aprašytas kraujo tyrimas normalus) – kreipkitės į savo šeimos gydytoją siuntimo pas gydytoją onkologą – esant įtarimui, iš limfmazgių paimamas ir tiriamas jų audinio pavyzdys.
Nenurodoma, kad limfmazgiai būtų skausmingi, didėtų, kietėtų, todėl manau, kad nerimui pagrindo nėra.
O dėl prostatos – galima atlikti vadinamąjį prostatos specifinio antigeno tyrimą (PSA), tačiau netgi jis padidėjęs, tai nebūtinai reiškia, kad yra navikiniai prostatos pakitimai, nes PSA padidėja ir esant uždegimui ar po prostatos masažo (tyrimo metu). Visada atsižvelgiama į fizinio, echoskopinio tyrimo duomenis. Tiksliausią atsakymą, aišku, duotų prostatos biopsija, bet ją paprastai skiria urologas. Beje, neparašėte savo amžiaus. Sprendžiu, kad esate vidutinio ar kiek vyresnio. Paprastai gerybinė prostatos hiperplazija serga vyresni vyrai, 50m ir daugiau metų. Prostatos vėžys irgi dažniau diagnozuojamas pagyvenusiems.
Jaunesniems paprastai diagnozuojamas tik prostatitas (ūmus ar lėtinis), dėl ko, aišku, galėjo padidėti ir sritiniai (t.y. kirkšnies) limfmazgiai. Jeigu gyvenate aktyvų lytinį gyvenimą, ypač jei turite kelis partnerius, negalma atmesti lytiškai plintančios ligos (LPL) galimybės. Tad jeigu po hematologo konsultacijų ir tyrimų nepaaiškėtų priežastis, manau, vertėtų pasikonsultuoti su dermatovenerologu dėl LPL.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.