Oct 272004
 

Vygandas klausė: Norėčiau plačiau sužinoti apie rudajį cukrų. Ar tai sveikas produktas?

Medicinos Guru atsako:

Etiketėse parašyta, kad rudojo cukraus produktai (plačiau žr. žemiau) turi 99 proc. sacharozės – tiek pat jo yra ir baltajame (skiriasi kaina, skonis ir pagaminimo būdas, o pagrindinė sudėtis ta pati).
Cukrus apskritai (iš ko bebūtų pagamintas) yra nesveikas produktas – tai angliavandenių koncentratas, organizme skylantis į gliukozę ir fruktozę. Rekomenduojama jo vartoti kuo mažiau, nes tai – daug kalorijų, energijos ir… viskas – jei pakankamai nejudate, o saldžiai valgote, auga svoris… Geriau vartoti saldžius šviežius ar bent džiovintus vaisius.

Informacija iš Dansukker svetainės:
Rudasis cukrus – tradiciškai taip vadinama daugelis skirtingo skonio, spalvos, formos ir charakteristikos cukraus produktų. Šis cukrus dažniausiai gaminamas iš cukranendrių, kurių augalinės savybės ir suteikia cukrui auksaspalvį rusvą atspalvį bei ypatingą skonį.
Dansukker gamina tris natūralius cukranendrių cukraus produktus:
Demerara cukrus – tai birus auksaspalvis cukranendrių cukrus. Šis pavadinimas kilo iš Pietų Amerikos valstybės Gajanos, kur Demeraros upės regione ir buvo auginamos cukranendrės. Dabar Demerara cukrus dažniausiai atvežamas iš Mauricijaus. Demerara cukrus tinka naudoti ir gėrimams, ir kepiniams bei padažams ar sirupui pagardinti, jis suteiks jūsų patiekalams ypač švelnaus karamelės skonio.
Gabalinis rudasis cukrus – tai aukštos kokybės cukranendrių cukrus, puikiai tinka arbatai ar kavai pasaldinti, labai patogus naudoti. Jis gėrimui suteikia dangišką skonį!
Karamelinis cukrus – tai stambių kristalų rusvo atspalvio cukranendrių cukrus, išsiskiriantis kiek ryškesniu karamelės skoniu. Pavadinimas „karamelinis“ atsirado dėl cukraus granulių formos, kurios primena mažas karameles. Karamelinis cukrus tinka saldinti karštiems gėrimams bei dekoruoti kepinius.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.