Oct 282004
 

Raimondas klausė: Patekome į nemalonią situaciją. Mano posūnis (jam 13 m.) važiuodamas dviračiu daugiabučio kiemo keliuku partrenkė 3 m. mergaitę, kuriai prireikė medikų pagalbos (buvo gydoma net Vilniuje, liko 5 cm. ilgio randas ant kaktos. Policija užfiksavo kelių įvykį ir, atrodo, tuo viskas baigėsi. Po kiek laiko mergaitės mama kreipėsi į teismą dėl nuostolių atlyginimo. Atsakykite prašau, kokio dydžio kompensaciją ir už ką gali prisiteisti ieškovė šiuo ar panašiu atveju.

Teisės Guru atsako:

Kompensacijos dydis gali būti labai įvairus, tačiau jis turi būti pagrįstas. Atlyginama tiesioginė žala (pvz.: vaistai, papildomas maitinimas, reabilitacija, sanatorija, kelionės į Vilnių ir t.t.). Be to, galima ir neturtinės žalos kompensacija (fizinis skausmas, dvasiniai išgyvenimai, nepatogumai, emocinė depresija, bendravimo galimybių sumažėjimas ir pan.).
Sumos tikrai nepasakysiu, bet teisme, manau, pakankamai gerai nustatys. Praktikoje buvo byla, kai nukritęs troleibuso ūsas sužalojo moterį, tai priteisė 300 tūkstančių litų (prašoma suma, jei neklystu, buvo apie milijoną). Buvo atsižvelgta ir į tai, kad stipriai sumažėjo darbingumas (liko invalide) ir kad įmonė didelė ir sugebės sumokėti tokią sumą, bet visgi ir ją sumažino.
Šiuo atveju, manau, turėtų būti iki 10.000Lt.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.