Oct 082003
 

Ugnius klausė: Ar galite man paaiškinti kaip reikia leisti radiją per shoutcast programą – aš noriu per internetą,bet pas mane yra kažkaip vietinis tinklas ir negaliu leisti. Ką man reikia daryti? Rašo man (Cannot see your station/computer (IP: 213.190.40.253:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused))

Guru atsako:

Jei Jūs esate tinklo administratorius, galite šią problemą išspręsti pats- Jums tereikia sutvarkyti savo maršrutizatorių (router): jame reikia įjungti SHOUTCAST programos prievado (port) persiuntimą (forwarding). SHOUTCAST programa naudoja 8000 prievadą, be to, jei norite, kad kiti žmonės galėtų klausytis, reikia tą patį atlikti ir su 8001 prievadu.
Jei jūs nesate tinklo administratorius, tuomet susisiekite su juo ir paklauskite, ar jis negalėtų jums padėti šiuo klausimu.

Keletas pavyzdžių:
Linksys firmos maršrutizatoriuose ši operacija atliekama taip: prisijungiate prie maršrutizatoriaus, iš meniu viršuje išsirenkate punktą Advanced, po to paspausti mygtuką Forwarding ir tuomet dešiniame stulpelyje įrašius žmogaus, kurio kompiuteriui turi būti persiūsti prievadai, IP adresą kairėje įrašome prievadą (vienas lengelis – vienas prievadas! beje, naujesniuose maršrutizatoriuose galima nurodyti prievadų intervalą, kurį reikia persiųsti, be to juose reikia pažymėti punktą Enable), po to tai pakartojame dar kartą, tik jau įrašome kitą prievadą: jei prieš tai įrašėte 8000 prievadą, dabar įrašykite 8001. Po to reikia spausti Apply ir galima atsijungti nuo maršrutizatoriaus.
Kituose maršrutizatoriuose viskas vyksta panašiai, tik vietoj Forwarding gali būti punktas OPEN arba MAP.
Po to SHOUTCAST programa turėtų veikti be problemų.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.