Sep 302003
 

marusha klausė: Negaliu pakrauti savo telefono;/ turiu Siemens c55 ir kažkodėl nebepasikrauna. Manyčiau, kad arba telefonas, arba pakrovėjas kaltas, bet garantija liko toli, todėl nežinau, ką daryt. Jei nunešiu į taisyklą, tai iš manęs ims pinigus, o aš to nenoriu. O gali būt, kad, tarkim, užsikimšo koks kontaktas ar kažkas panašaus? jei taip, tai gal galima kaip nors išvalyti ar kažką. Arba gal ekrane tik nerodo, kad akumuliatorius pilnas? Patarkit ką nors.

Guru atsako:

Visų pirma rekomenduotume visgi kreiptis į servisą. Jūsų teisė rinktis, tik mes neprisiimame jokios atsakomybės dėl to, kas gali atsitikti, jei Jūs bandysite taisyti telefoną pasinaudodamas šiais patarimais. Šis dokumentas skirtas daugiau savišvietos tikslams.
Gali būti, kad tai yra programinė problema. Ją galima bandyti ištaisyti perrašant telefono sistemą (‘nu`flash`inti’). Prieš tai darant reikia apsilankyti čia: http://www.henrichsgu.sk/freesw.htm
Kitas variantas – jei į Jūsų telefoną buvo patekę vandens, gali būti, kad ‘trumpina’ įkrovos kontaktai (lumberg connector), arba 1FM diodas. Kur juos tiksliai rasti Jūsų telefone – ieškokite telefono schemoje.
Dar rekomenduojamas ultragarsinis valymas (ultrasonic cleaner). Neužmirškite patikrinti kontaktų po dangteliu. Šalia įkrovos jungties, po dangteliu turėtų būti įkrovos saugiklis – pažiūrėkite, ar jis sveikas (vertėtų pamatuoti su testeriu).
Platesnę diskusiją galite pasiskaityti šiame forume.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5075 access attempts in the last 7 days.