Sep 292003
 

Ramūnas klausė: Turime vietinį tinklą, iš kurio prie Interneto jungiamės per DSL’ą. Turiu pasileidęs FTP serverį, bet norėčiau, kad būtų matomas ir iš išorės. Ar įmanoma taip padaryti ir kokių priemonių tam reikėtų?

Guru atsako:

Prisijunkite prie savo maršrutizatoriaus, pereikite į punktą Status, jame turėtų būti užrašas WAN IP Address, jį užsirašykite (jei naudojatės DSL planu, kuris teikia dinamini IP adresą – geriau serverio nekurkite, teks labai dažnai nusirašinėti šį numerį ir iš naujo perkonfigūruoti savo FTP programą; WAN IP yra išorinis Jūsų tinklo IP adresas). Po to jums teks įjungti prievadų persiuntimą:
prisijungiate prie maršrutizatoriaus, iš meniu viršuje išsirenkate punktą Advanced, po to paspauskite mygtuką Forwarding, ir tuomet dešiniame stulpelyje įrašius žmogaus, kurio kompiuteriui turi būti persiųsti prievadai, IP adresą, kairėje įrašome prievadus: pirmoje eilutėje įrašome 21 prievadą (gretimame langelyje irgi 21, taip reikia rašyti, kad būtų persiunčiamas tik šitas prievadas, o ne keli gretimi), antroje (vėl iš naujo įvedus FTP serverio IP): 10000 ir gretimam langelyje 10500 (tai reiškia, kad persiunčiami visi prievadai nuo 10000-ojo iki 10500-ojo). Po to išsaugote pakeitimus (Apply) ir perkraunate savo maršrutizatorių.
Programos tvarkymas (aprašoma programa – Titan –
http://www.southrivertech.com/products/titanftp/):

  1. Paleiskite Titan Administrator, ją turėtumėte rasti Titan FTP Server programų grupėje.
  2. Prisijunkite ir du kartus spragtelėkite FTP server configuration punktą, Administrator šakoje (ten turėtų būti parašyta jūsų serverio pavadinimas);
  3. Dešinėje pusėje paspauskite Connections mygtuką;
  4. Įjunkite (Enable) Allow PASV Mode Connections ir Limit PASV Port Range galimybes. Nustatykite tokias Port Range reikšmes: 10000 – 10500. Pastaba: tai tik siūlomas intervalas, šiaip galima rinktis bet kokį numerį nuo 1024 iki 65535, tačiau rekomenduojama riboti prievadų skaičių iki tiek – kiek jums reikia. Na jei jūs leidžiate vienu metu serveriu naudotis (prisijungti) 10 žmonių, tai reikėtų palikti kokias 20-30 prievadų, jei 100, atitinkamai – 200-300, na tiesiog kokius du tris kartus daugiau nei žmonių.
  5. Įjunkite (Enable) punktą This Server is sitting behind a router/cablemodem.
  6. Įveskite išorinį jūsų tinklo IP adresą (WAN IP) į langelį pažymėtą Router IP Address/Host Name.
  7. Paspauskite mygtuką Apply, kad išsaugotumėte pakeitimus.
  8. Sustabdykite ir perkraukite FTP serverį.
Atlikus visus šiuos nurodymus, žmonės iš viso pasaulio galės pasiekti Jūsų FTP serverį įvesdami naršyklėje ftp://jūsų_išorinis_IP_adresas. Kaip jau minėjau pradžioje, jei išorinis IP adresas yra dinaminis, tuomet kiekvieną kartą jam pasikeitus Jūs turėsite keisti savo FTP serverio nustatymą Router IP Address/Host Name.
Kitose FTP programose konfigūravimas yra daugmaž panašus, tik kartais skiriasi kai kurių punktų pavadinimai, bet atidžiai patyrinėję jų dokumentaciją ir paeksperimentavę tikrai pasieksite geidžiamo rezultato.
Tarkime, BulletProof FTP serverio konfigūracijos meniu išorinis IP adresas yra nurodomas skirsnyje Multi IP Settings, pažymėjus punktą Passive mode IP ir gretimais įrašius WAN IP. Šalia yra nurodomi ir prievadai (Passive port range), kuriais vykdomas apsikeitimas informacija.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2393 access attempts in the last 7 days.