Jul 232003
 

Simona klausė: Mano kompiuteris neskaito kompaktinių diskų: žaidimų, filmų ir muzikos. Įdėjus diską yra išmetama lentelė, jog diskas nėra paženklintas. Kompiuteris rodo, jog su programomis viskas yra gerai, magistralė taip pat gerai veikia.Kol nebuvo interneto, viskas buvo gerai. Gal kaltas internetas? Buvo sugedusi tinklo plokštė, kai ją pakeitė – nuo tada viskas ir prasidėjo. Ką daryti?

Guru atsako:

Kaip ir daugelyje situacijų, kai neveikia vienas ar kitas kompiuterio įrenginys, geriausias variantas – parodyti jį ekspertams. Iš Jūsų pateiktos informacijos galimi keli variantai.
Labiausiai tikėtina, kad Jūsų diskas paprasčiausiai sugedo (pvz., tinklo plokštė perdegė dėl žaibo ir ‘nusinešė’ kartu ir Jūsų CD-ROM’ą.
Kiti galimi variantai: dėdami tinklo plokštę meistrai sujudino CD-ROM duomenų kabelį. Reikėtų pabandyti jį ištraukti ir įdėti vėl – kai kuriais retais atvejais tai išsprendžia problemč. Dar vienas variantas – naujos tinklo plokštės naudojami resursai ‘pjaunasi’ su Cd-ROm resursais (labai mažai tikėtina). Tai galima išsiaiškinti nuėjus į Control-> System ir peržiūrėjus, ar nėra šauktukų.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4487 access attempts in the last 7 days.