Jul 212003
 

Linaz klausė: Ką labiau apsimoka gerinti – procesorių duron 1.3ghz ar ramą ddr 256mb 266mhz? Nežinau, ar procesorių keisti į athlon 1800xp, ar ramą į tiek pat, tik 400mhz magistralė kad būtų, nes motininė plokštė palaiko 400, ir dabar retkarčiais žaidimai striginėja, kai vidutinė grafika, pvz gta3 ir panašiai. Ką galite patarti, būtų gerai sužinoti, kiek yra svarbus ramas – gal verta nusipirkti dar ddr256mb 266mhz, kad būtų 512? gal tada nestrigtų, vaizdo plokštė Geforce4SE 64, galvoju ją keist kada nors, bet dabar neturiu lėšų, kad pakeisčiau į titaniumą.

Guru atsako:

Kaip supratau, kalba eina apie 3D žaidimus. Tokiu atveju pats jautriausias komponentas, nuo kurio priklauso žaidimo greitis – vaizdo plokštė. Kadangi jos keisti kol kas neturite galimybės, galima bandyti žiūrėti į kitus Jūsų kompiuterio pagreitinimo variantus:

  1. Kaip pats minėjote, pakeisti procesorių išh Duron į Athlon. Tokiu atveju padidėtų bendras sistemos našumas, ir tai atsilieptų žaidimams, bet nemanau, kad tai turėtų lemiamos reikšmės.
  2. Jūsų minėtas atminties pakeitimas iš 266 į 400 DDR neduos praktiškai jokios naudos (kai kuriais atvejais pakeitus atmintį sistema nebedirbtų), o greičio tokiu atveju irgi nelabai gausite.
  3. Padidinti atmintį nuo 256 iki 512 yra neblogas sprendimas. Normaliai sistemai pilnai užtenka 256Mb atminties, bet kai kuriems žaidimams jos gali būti mažoka.
  4. Jūsų nepaminėtas, http://www.tomshardware.com/ pasiūlytas metodas 3D žaidimams pagreitinti: pakeisti garso plokštę. Pakeitus realtek čipu paremtą įmontuotą į motininę plokštę garso kortą į naują Audigy 2, buvo pastebėtas daugiau kaip 10% našumo padidėjimas.
Grįžtant prie Jūsų konkrečios situacijos, visgi rekomenduočiau pakeisti procesorių, bet turiu įspėti, kad tai tikrai negarantuos, kad visi žaidimai eitų be trūkčiojimų.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.