Jan 062003
 

Lukas klausė: Kokį monitorių geriau rinktis namų naudojimui? Kurioje firmoje galima būtų pigiai nusipirkti gerą kompiuterį, ką šiuo metu rekomenduotumėte? Galėtų būti su P4 procesoriumi. Galėtų būti palankios išsimokėjimo sąlygos.

Guru atsako:

Monitoriaus pasirinkimas priklauso nuo to, kam Jums jo reikia. Jei namie daugiausia laiko praleidžiate dirbdamas su ofiso programomis, tuomet Jums tiktų skystų kristalų (LCD) monitorius – užtektų, kad jis būtų kokių 15′. Tiesa, tikriausia kartais norite ir pažaisti, ir filmų pažiūrėti – tuomet vertėtų rinktis monitorius su kineskopu (CRT) ir 17′ arba 19′, čia jau pagal jūsų galimybes.
Dėl kompiuterio pirkimo ir firmos. Lietuvoje daug skirtingų įmonių – sunku pasakyti, kuri geriausia. Vilniuje galbūt reikėtų rinktis BMS arba Fekama parduotuves, o Kaune yra UAB ‘Paprasti Sprendimai’ – ji prekiauja palyginus pigiomis dalimis.
Tiesa, Jūs klausėte apie jau surinktą kompiuterį. Yra firmų, ir Lietuvoje gaminančių kompiuterius (kad ir BMS, jų kompiuteriai bent jau kol kas atrodo neblogai), o šiaip, žinoma galima pirkti firminį kompiuterį, kuris būtų surinktas užsienyje (jie kartais būna geresnės kokybės, nes prieš juos renkant atliekami testai, tikrinant komponentų suderinamumą).
Tiesa, galiu pateikti pasiūlymus, kokios konfigūracijos kompiuterio galėtumėte ieškoti naudojimui namuose (monitorius jau minėjau):

  • Procesorius: P4, taktinis dažnis – pagal jūsų galimybes;
  • Operatyvioji atmintis-RAM: 256-512Mb;
  • Kietasis diskas: 40Gb, gali būti ir daugiau, bet mažesnio šiuo metu jau nebeverta rinktis;
  • CD-DVD įrenginys: geriausias variantas būtų CD-RW ir DVD-read įrenginys;
  • Vaizdo plokštė: geriau būtų GeForce, su 64Mb RAM;
  • Klaviatūra ir pelė: prie parduodamų kompiuterių paprastai būna šie priedai;
  • Spausdintuvas: jei vis tik naudositės ofiso paketu, gali prireikti, tačiau jį teks pirkti atskirai
Jei rasite kompiuterį, atitinkantį tokį aprašymą, tuomet jau galėsite rinktis pagal kainą. Tad sėkmės renkantis.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 546 access attempts in the last 7 days.