Jan 072003
 

Vortex klausė: Kažką Bios nureguliavau. Tai ėmė ir dingo vaizdas. Išjungiau kompą, vėl įjungiau – vis tiek monitorius nieko nerodo. O kompiuteris gali spręsti kad kraunasi. Operacinė sistema XP Professonal. Niekaip vis tiek nerodė monitorius, tai išėmiau bateriją, palaikiau kokias 30 min, vėl įdėjau, įjungiau kompą – vaizdą rodo. Jau buvau apsidžiaugąs, bet staiga parašė’ ‘Boot atapi cd-rom:failure… disk boot failue, insert system disk and press enter’ – kiek suprantu, manęs prašo sisteminio diskelio – aš jo neturėjau, tai kažkaip pavyko su windows 98 sisteminiu diskeliu išjudinti kad krautų, bet vargau labai ilgai. Vel krauna kompą – toliau dar vienas pranesimas: Out of scan Range – vėl monitorius juodai rodo su tuo pranešimu, bet kompą krauna – sprendžiu iš lemputės, kuri mirksi. Tada imu krauti su Safe mode – pakrauna, bet monitorius mirkčioja taip periodiškai: tarpas tarp užgesimo ir vėl įsijungimo apie 2 sekundes, tai įžiūrėti labai sunku. Nieko nedariau, pajungiu ant kito monitoriaus – veikia kaip bitutė. Bet vėl išjungiau, palaikai koki 25 min, vėl įjungi – vėl prašo sisteminio diskelio. Tai norėčiau sužinoti, kaip man išspręsti šią problemą? kad neprašytų sisteminio diskelio ir monitorius nemirkčiotų. Bios yra tokie: Award Modular Bios V.G00PG, An Energy Star Ally 6M810CN Bios ver:B 6/26/2000 Dar patarkit kaip pasidaryti man sisteminį failą ant Xp, nes tik savaitę naudojuosi. O anksčiau turėjau millenium. Tai atrodo, kad pasidaro kitaip negu ant 9x.

Guru atsako:

Jūs teisingai bandėte susigrąžinti pakeitimus, atliktus BIOS`e išimdamas bateriją, bet viena problema – naujesniuose kompiuteriuose tai gali ir nepaveikti. Gal yra trumpikliai (kištukai šalia BIOS plokštelės) – jie tam reikalui ir sukurti, beje, gal yra ir daugiau elementų (CMOS, BIOS) – gal Jūs tiesiog ne tą ištraukėte.
Dėl sisteminio diskelio reikalavimo ir problemos: cd-rom failure tėra tikrinimas, ar nėra Jūsų CD-rom įrenginyje sistemino disko (pvz., Windows XP arba Windows 2000 instaliacinio kompakto), jeigu jo neranda (tą ir reiškia užrašas ‘failure’), toliau turi krautis kaip įprasta, nebent Jūs pakeitėte BIOS nustatymus taip, kad krautųsi tik iš sisteminio disko (beje, tuo atveju galite bandyti krauti įdėję Windows`ų instaliacinį kompaktą, nors geriau susitvarkyti BIOS`ą: pakeisti, kad krovimosi metu kompiuteris pirmiausia kreiptusi į kietajį diską – tuomet jis iškart turėtų krautis teisingai, praleisdamas kompkato patikrinimą…
Out of scan range problema atsiranda tik su kai kuriais monitoriais (gaila, kad Jūs neparašėte savojo). Reikėtų, kad Jūs savo kompiuterį prijungtumėte prie kito monitoriaus ir patikrintumėte nustatymus, esančius Control Panel => Display => Settings meniu arba šio meniu Advanced skirsnyje – gali būti, kad nustatyti pernelyg aukšti dažniai, ar kas kita. Monitoriaus nustatymus galite patikrinti aprašyme ant galinės jo sienelės arba jo instrukcijoje. Jei nustatyti pernelyg aukšti dažniai, juos reikėtų pamažinti (ne tik dažniai, bet ir visi kiti nustatymai), nes Jūsų monitorius dėl to negali veikti (kol Windowsai dar tik kraunais, monitorius naudoja standartinius 640X480 taškų nustatymus ir palyginus mažą atnaujinimo dažnį).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.