Mar 052002
 

Darius klausė: Kodėl negaliu įeiti į ftp serverį, nors ir turiu ‘login’ ir ‘password’? Jeigu ir įeinu, tai negaliu parsisiųsti failų. Gal kas negerai yra sukonfigūruota mano kompiuteryje?

Guru atsako:

Net jeigu turite ‘login’ ir ‘password’, gali būti uždėti apribojimai iš serverio pusės: t.y. serveris gali leisti prisijungti tik ribotam žmonių skaičiui (ribojimas įvedamas tam, kad dėl per didelių apkrovų nenulūžtų patys serveriai arba serveris aptarnauja ne tik ftp, taip pat tai daroma dėl duomenų srauto ribojimo ir dėl daug daug kitų objektyvių priežasčių, kurias žino tik serverio administratoriai); leidžiama prisijungti tik iš tam tikrų adresų (pvz., aš paleidžiu ftp serverį, tačiau turima informacija nenoriu pasidalinti su visais, taigi įvedu papildomus apribojimus, nei galimų prisijungimų skaičius).
Dėl neteisingų nustatymų Jūsų kompiuteryje – žinau tiktai vieną klaidą, kurios indikatorius yra pranešimas ’500, invalid port command’ arba kažkas labai panašaus. Tokiu atveju reikėtų pasitikrinti jūsų ftp kliento nustatymus (options, settings) ir, priklausomai nuo kliento, pažymėti varnele ar kaip kitaip aktyvuoti ‘passive mode’ (pvz, use passive mode, set passive mode on).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.