Mar 042002
 

Mindaugas klausė: Kaip galima sužinoti savo kompiuterio motininės plokštės pavadinimą? Išardęs kompą nieko neradau.

Guru atsako:

Pats paprasčiausias būdas sužinoti savo kompiuterio motininės plokštės pavadinimą – išsitraukti knygutę, kuri paprastai būna motininės plokstės dėžutėje.
Kitas būdas sužinoti, kokia Jūsų motininė plokštė – paieškoti identifikacinės eilutės (paprastai ji susideda iš poros raidžių ir kokių 5-6 skaičių), tačiau ją galima rasti ne ant visų motininių plokščių. Radę šią eilutę, nueikite į mėgstamą paieškos serverį (pvz., http://www.google.lt/, http://www.altavista.com/ ar http://www.alltheweb.com/), suveskite tą rastą eilutę, ir tarp paieškos rezultatų bus nuorodų apie motininės plokštes.
Bene paprasčiausias būdas sužinoti, koks yra jūsų ‘motinos’ pavadinimas – apsilankyti puslapyje http://www.sisoftware.co.uk/sandra ir iš ten parsisiųsti programą Sandra Standart. Joje nėra visų galimybių, kurias suteikia pilna Sandra versija (Professional), tačiau joje esančių galimybių tikrai pakaks sužinoti.
Kaip tai padariau aš? Susiinstaliavęs nurodytą programą, pasileidau ją, pasirinkau CPU BIOS information (Tam, kad pasitikslinčiau, kokio tipo procesorius yra pas mane). Pasirodo, manojo procesoriaus ‘Packaging‘ – prijungimo tipas yra ‘Slot-1‘ (Šios informacijos man prireiks vėliau, kai aš norėsiu įsitikinti, ar tikrai surastas plokštės pavadinimas yra manoji ‘motina’).
Tada pasirinkau ‘Mainboard Information‘ ir štai ka sužinojau:
Manufacturer (gamintojas) Diamond Flower (DFI)
Model (tipas) 440BX
Chipset Intel 440BX/DX/ZX
System Chipset: Intel Corporation 82443BX/ZX 440BX/ZX
Atėjo laikas sužinoti, kaip visgi vadinasi mano motininė plokštė.
Aplankiau http://www.dfi.com/ svetainę, ten pasirinkau Products ir išvydau, kad manoji ‘motina’ yra pakankamai pasenusi: prie naujų produktų jos rasti nepavyko, teko aplankyti nuorodą ‘Archived Products’, kur tarp slot-1 tipo procesorių su tokiu ‘Chipset’ DFI gamino tik vieną motinę plokštę: P2XBL R. D. – patikrinau nuorodą, susitikrinau techninius duomenis, kuriuos sužinojau ‘Sandra’ pagalba, pasižiūrėjau nuotrauką ir nusprendžiau, kad tokia ir yra manojo kompiuterio motininė plokštė.
Labai daug informacijos apie motinines plokštes, jų gamintojus galima rasti puslapyje http://www.motherboards.org/
Šiame puslapyje galite sužinoti savo plokštės gamintojo internetinės svetainės adresą ir joje tarp Products ieškoti savo motininės plokštės.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.