Jan 092002
 

Edgaras klausė: Neseniai pakeičiau 16MB RAM į 128, dabar greičiau ‘varo’. Bet kilo dar vienas klausimas. Galima nekeisti paties procesoriaus, bet išimti pagrindinę plokštę. Tai va, norėčiau paklausti: ar visos pagrindinės plokštės tiks mano Pentium I (166Mhz)? Pvz., ar galima pakeisti į Pentium 3 (stiprų), ar Athol Thunder (1100Mhz)?

Guru atsako:

Natūralu, kad pakeitus 16 megabaitų atmintį 128 atmintimi kompiuteris dirbs sparčiau, bet kalbėdamas apie procesorius ir pagrindindes plokštes Jūs stipriai painiojate sąvokas.
Atsakymas į Jūsų klausimą būtų vienareikšmis: NE.
Taip yra todėl, kad P166 fiziškai nesuderinamas (naudoja skirtingą jungtį) nei su Athlon, nei su PIII procesoriais. Beje, PIII procesorius taip pat nėra suderinamas ir su Athlon.
Atsižvelgiant į tai, kad Jūsų kompiuteris yra labai senas, jo atnaujinti (keičiant motininę plokštę IR procesorių) yra paktiškai netikslinga. Dauguma komponentų yra ne tik morališkai pasenę, bet netgi fiziškai nebesuderinami su naujo modelio motininėmis plokštėmis (atmintis gali nebetikti, maitinimo blokas bus per silpnas, jei naudojate daug ISA kortų – galite neberasti joms tinkamų jungčių. Be to, senas kietasis diskas taip pat stabdys).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2393 access attempts in the last 7 days.