Aug 032001
 

Augiz klausė: Kaip galima nusiųsti anoniminį laišką ? Nemanau, kad tai nelegalu (bent jau nesu tikras, ar tai tikrai nelegalu). Žinau tokius būdus, kai pvz. susikuri internete naują account’ą ir įvedi blogus duomenis (registracijoje) – siuntėjas nežinos, nuo ko čia, bet vis tiek galės rašyti atgal. Man įdomu, ar galima kaip nors sukonfigūruoti savo e-mail klientą (kurį nors, o šiaip vartoju The Bat), ar iš kokio nors saito nusiųsti laiškutį be atgalinio adreso ?

Guru atsako:
Tai yra vienareikšmiškai nelegalu. Pastaruoju metu metama vis daugiau jėgų, siekiant apsisaugoti nuo tokių šiukšlintojų, o tu nori tapti dar vienu iš jų?
Neegzistuojantys siuntėjo adresai naudojami platinti reklamai, pornografijai ir kitai informacijai, kurios būsimas laiško gavėjas tikrai nepageidauja turėti. Be to, gali būti panaudoti šantažui, grasinimams ir kitai nelegaliai veiklai.
Jei bus sukelta pakankamai problemų, teisėsaugos institucijos nepagailės laiko, kad nustatytų laiško siuntėjo asmenybę. O kad tikrąją asmenybę nustatyti yra įmanoma, siūlau net neabejoti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2395 access attempts in the last 7 days.