Aug 022001
 

M.D klausė: Mano motininė plokštė palaiko tik 30 gb max, o man reikia prijungti 40 gb. Ar įmanoma tai padaryti (bios update nėra) ?

Guru atsako:
Senos motininės plokštės iš tikro nepalaiko didelių diskų (pradžioje max palaikomas diskas tebuvo… pusė gigabaito. Po to tas skaičius kilo).
Tai žinodami, kietųjų diskų gamintojai yra sukūrę taip vadinamus Disk Overlay Drivers. Jų pagalba prieš kraunantis sistemai, į atmintį patalpinami draiveriai, leidžiantys pajungti didesnį diską, nei leidžia motininės plokštės BIOS’as. Tokius draiverius geriausia susirasti Jūsų kietojo disko gamintojo puslapyje (tada tikrai žinosite, kad tiks), arba galite naudoti universalius, tokius kaip OnTrack ir panašiai.
Be to, kai kurios operacinės sistemos (pvz., Win2k) nenaudoja bios’o informacijos operacijoms su disku. Jos turėtų matyti visą diską.
Dar vienas Jūsų problemos sprendimo variantas: įsidėti papildomą PCI IDE kontrolerį (jis leis pajungti papildomai dar 4 IDE įrenginius ir tikrai palaikys Jūsų 40 GB (aš kalbu apie naujas ATA66 arba ATA100 PCI IDE plokštes).
Tokio sprendimo trūkumas - plokštė kainuos nuo 30$ iki 60$. Privalumas: pajungtas diskas dirbs tikrai greičiau, nei pirmais dviem atvejais (iš aprašymo spėju, kad Jūsų motininė plokštė palaiko tik ATA33 standartą).

Geros dienos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.