Aug 012001
 

Egidijus klausė: Norėčau savo kompiuteryje turėti FTP. Kaip tai padaryti?

Guru atsako:
Kaip supratau, norite savo kompiuteryje ‘užkurti’ FTP serverį. (jei ne – klauskite iš naujo, ir paaiškinsiu, kaip naudotis FTP klientais).
FTP serveris – tai programa, leidžianti kitiems žmonėms jungtis prie Jūsų kompiuterio, naudojant FTP protokolą (programas ftp).
Pirmiausia noriu įspėti, kad jei Jūs naudojatės vidiniais IP adresais, Jūsų FTP serveris iš išorės nebus matomas (vidiniai adresai prasideda dažniausiai skaičiais 128, 176 ir 10. Juos dažniausiai naudoja visi vietinių tinklų vartotojai, nes taip sutaupoma išorinių adresų, ir, naudojant internetą tik kaip klientui, to praktiškai nesijaučia).
Jei naudojate dial-up’ą, Jūs tikriausiai gaunate išorinį IP adresą. Visos firmos, su kuriomis teko susidurti (išskyrus IS) dial-up’ininkams suteikia laikiną išorinį IP adresą.
OK, po tokios ilgos įžangos galime pereiti prie paties FTP serverio ‘užkūrimo’. Tam naudojamos specialios programos. Jei naudojate Win2k (arba NT) – ftp serveris yra Windows pakete. Jei ne.. tada teks naudoti atskirą išorinę programą, kurią galima parsisiųsti iš interneto. Tiesa, tokios programos dažniausiai būna mokamos, arba turi bandomąjį laikotarpį, todėl prieš siunčiantis siūlyčiau perskaityti jų licenziją. Yra galybė FTP serverių programų windows sistemai, bet man labiausiai patinka, todel ir rekomenduočiau Serv-U programą. Ji yra shareware, ir ja galima naudotis nemokamai 30 dienų. Labai paprastas valdymas ir patogi kontrolė.
Kitas paminėtinas serveris – G6. Serverių konfigūravimas yra gana paprastas (reikia nurodyti direktoriją, kuri bus serverio šaknis, serverio portą, sukurti vartotojus). Tai lyg ir viskas. Kaip tai padaryti, priklauso nuo konkrečios programos. Siūlyčiau pasiskaityti HELP’ą :)

Sėkmės !

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.