Jul 232001
 

Vaidas klausė: Kur galima būtų susižinoti !viską! apie IBM PC architektūrą (Hardware:)): Koks signalas kur eina, koks kur pinout’as, kokia paprogramė kontroliuoja, ir apskritai kokia kiekvienos detalės paskirtis ir t.t. Girdejau, yra kažkokie ISO standartai… Man reikėtų kuo profesionalesnės info… NEprofesionali info – žinau tokią knygutę ‘Personalinis kompiuteris’ Bangimanto Starkaus Šiaip knyga nebloga, bet aiškinama vartotojiškai, o ne profesionaliai. Profesionaliai, tai kai, pvz.: HDD aptariama, koks irq kontroliuoja HDD; aptariama FAT ir NTFS failų lentos, bet ne tik žodžiais, bet vaizdžiai ir su paaiškinimais.

Guru atsako:
Jei ieškote elektronikos – beveik VISKAS yra ISO ir IEEE standartuose, labai nedidelę dalį to galima rasti technikos bibliotekose arba viską gauti internete (aišku, mokant už informaciją).
http://standards.ieee.org/
http://www.iso.ch/
Galite paieškoti kokios info apie mikroprocesorius ir mikrokontrolerius ir jų projektavimą (ten kartais būna pateikta šiokios tokios informacijos apie kompiuterio parametrus). Yra ir lietuviška knyga ‘Įterptinės sistemos’ (ten aptarti 8 bitų mikrokontroleriai, ir kai kurios sąsajos, įskaitant USB).
Geras puslapis yra http://www.technick.net/. Ten galima rasti gana daug profesionalios info.
P.S. FAT ir NTFS failų lentos nėra hardware, o jei norite žinoti apie paprogrames, IRQ, chipsetus konkrečiame kompiuteryje, tai gali padėti SiSoft Sandra (deja, ten paaiškinimų beveik nėra… tik parametrai).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.