Jul 052001
 

Antanas klausė: Kam reikalingi ‘Temporary Internet Files ‘? Ar išjungus internetą galima jame esančius įrašus iš karto trinti ?

Guru atsako:
Temporary Internet Files – tai Internet Explroer kešas. Jame saugomi visi paskutiniu metu Jūsų peržiūrėti puslapiai, kad nereikėtų tų pačių puslapių siųsti antrą kartą bei būtų galima viską peržiūrėti atjungus internetą (Exploreryje įjungus File -> Work offline). Peržiūrėti taip galima pasinaudojus History katalogu, kur saugomi peržiūrėtų tinklalapių pavadinimai.
Be to, kešas pagreitina puslapio užsikrovimą tuo atveju, kai jį lankote kelis kartus. Laikas, kurį bus saugomi puslapiai šiame kataloge, priklauso nuo nustatymo Tools -> Intenet Options -> General -> Settings. Tenai nurodoma, kas kiek laiko atnaujinti puslapius, laikomus keše, ir kiek diskinės atminties jam skirti. Šiais nustatymais galima valdyti ir kartais pasitaikantį efektą, kai nuėjus į puslapį matomas senas jo turinys, nors jau įdėta naujesnė versija (paspaudus Refresh, bet kokiu atveju yra parsiunčiama/sinchronizuojama keše saugoma ir esama puslapio versija), tereikia pasirinkti radio button’ą Every visit to the page.
Norint taupyti vietą HDD, galima mažinti kešo dydį. (Netscape, jei gerai pamenu, nurodo, kiek dienų laikyti informaciją keše).
Katalogo turinį galima ištrinti bet kada - tiek išjungus internetą, tiek jame esant. Galite trinti net nuėję explorer’yje į Tools -> Internet Options… -> General -> Delete Files… (šis trynimo būdas yra rekomenduojamas).
Jei norite, kad automatiškai ištrintų explorer’yje, eikite į Tools -> Internet Options… -> Advanced -> Security ir pažymėkite ‘Empty Temporary Internet Files folder when browser is closed’.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4486 access attempts in the last 7 days.