May 162001
 

Paulius klausė: Norėčiau tiksliai sužinoti, kaip būtų galima prijungti du kompiuterius prie tinklo (ant vieno IP adreso), kad abiejuose vienu metu veiktų internetas. Interneto ryšį gaunu per vietinį tinklą.

Guru atsako:
Paprasčiausias būdas būtų kreiptis į vietinio tinklo savininkus. Jei sugebėsite įrodyti, kad abu kompiuteriai yra Jūsų asmeniniai, o ne bandote pasidalinti ryšiu su kaimynu, galbūt pavyks susitarti (normaliai vietinio tinklo administratoriai naudoja vietinius IP adresus, kurių skaičius, palyginus su tinklo dydžiu, yra labai didelis, todėl iš principo jiems tai nesudarytų didelių problemų).
Jei visgi bandote neteisėtai prijungti draugą – rekomenduočiau to nedaryti. Tokiu būdu Jūs pažeistumėte susitarimus su Jūsų vietinio tinklo savininkais ir galite paprasčiausiai būti atjungtas).
Pats dviejų kompiuterių sujungimas labai priklauso tiek nuo to, kokią operacinę sistemą Jūs naudojate, tiek nuo to, kiek norite tam investuoti pinigų bei ką žadate tinkle veikti. Keli variantai:

  1. Nusiperkate router’į. Tai Jums gali kainuoti nuo 150$ iki XXXX$, be to, routerį galima padaryti iš seno nenaudojamo 386 ar naujesnio kompiuterio (bet tam reikia bent jau vidutinių Linux žinių, ir užimtų per daug vietos aiškinti, kaip tai padaryti). Taigi, tarkime, Jūs nusiperkate router’į, tuomet jį jungiate prie tinklo, o visus kompiuterius – per routerį. Jų konfigūracija yra gana paprasta, ir ją galima rasti prie dokumentacijos.
  2. Naudojant Linux. Šio punkto nenagrinėsime, nes nepanašu, kad tai būtų aktualu.
  3. Naudojant proxy. Vieną iš kompiuterių (tinka net ir dirbantys Windows aplinkoje) paversti proxy serveriu. T.y. antrasis kompiuteris, kai jungsis prie tinklo, naudos pirmąjį kaip serverį. Pirmasis turėtų būti tuo metu jau įjungtas. Proxy programinės įrangos yra daug ir įvairios. Galėčiau paminėti kelis komercinius produktus: WinProxy, WinGate. Jų yra žymiai daugiau. Galbūt pasiseks rasti net ir nekomercinių. Kiekvieno jų konfigūracija skiriasi, todėl reikėtų skaityti dokumentaciją.
Sėkmės.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 474 access attempts in the last 7 days.