May 072001
 

specgrupe klausė: Kam printerio nustatymuose reikalingas Spool settings ir kokias reikšmes reikia nustatyti?

Guru atsako:
Spool naudojamas optimizuoti Jūsų darbo laiką. Jei nustatyta parinktis (option) spool, tai spausdinama informacija pradžioje išsaugoma specialaus formato failu Jūsų kompiuterio kietame diske, todėl Jūs žymiai greičiau galite toliau dirbti su savo programa, nelaukdami, kol bus pradėtas/baigtas spausdinimas (jei nepasirinkote spool opcijos, Jūs negalėsite dirbti su programa, iš kurios spausdinate tol, kol nebus baigtas spausdinimas. Tai ypač jaučiama, kai tuo pačiu printeriu naudojasi keli žmonės).
Taigi, norint efektyviau išnaudoti Jūsų kompiuterį, rekomenduojame pasirikti Spool.
Mano sistemoje yra instaliuoti du firmos HP lazeriniai spausdintuvai, todėl čia detaliau panagrinėsiu tik jų nustatymus. Kitų kompiuterių konfigūracijos gali mažumėlę skirtis, bet dažniausiai galite gauti konkrečios parinkties paaiškinimą, pažymėję ją lange ir paspaudę F1.
Taigi HP LaserJer 4MV Spool Settings turi šiuos punktus: Spool print jobs ir Print directly.
Jei pasirinkote Spool print jobs, Jūs turite dar kelis pasirinkimus:

  1. Pradėti spausdinti, kai pirmas puslapis yra patalpinamas į Spool’ą (šį ir rekomenduotume, nes taip sumažės diskinės atminties reikalavimai).
  2. Pradėti spausdinti, kai visi puslapiai patalpinti į Spool’ą (pasirinkus šią konfigūraciją, visas dokumentas bus atspausdintas greičiau).
Be to galite pasirinkti ir Spool duomenų formatą. Čia yra taip pat du variantai:
EMF – duomenys talpinami į metafailą (rekomenduotinas pasirinkimas). Šio formato failai yra mažesni ir nepriklauso nuo printerio rūšies, taigi spausdinimas vyks žymiai greičiau.
RAW - šią parinktį vertėtų pasirinkti tuomet, kai su pirmąja printeris nedirba. Ji generuoja didesnius failus, užima daugiau laiko.
Pasirinkus Print directly, jokių parinkčių nurodyti nereikia.

Geros dienos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.