May 082001
 

Antanas klausė: Kaip iš win95/98 ištrinti nenaudojamus ‘Screen Saver’, ir kad neliktų diske šiukšlių.

Security Guru atsako:
Paprastai įdiegiant į sistemą ‘screen seiverius’ (ekrano užsklandas), į Windows katalogą įrašoma tik pati užsklandos programa, nekeičiant sistemos registro. Užsklanda įrašoma į Windows katalogą įrašant failą: užsklandos_vardas.scr.
Įėjus į užsklandos pasirinkimo langą, sistema į pasirinkimo laukelį nufiltruoja visus Windows kataloge esančius *.scr failus. Nusirašykite tuos, kurių nenaudojate, tuomet pasileiskite kurią nors failų valdymo programą, surūšiuokite pagal išplėtimą (tai atlikti galima net ir nenusirašant nereikalingų, tačiau užsklandų pasirinkimo lange galite pasižiūrėti spausdami Preview) ir ištrinkite nereikalingus užsklandų failus.
Reikia paminėti, jog ekrano užsklanda tėra paprasta vykdomoji programa, todėl greičiausiai gali turėti išorinių failų (kaip paveiksliukai ar pan.). Todėl, jeigu yra Uninstall parinktis (kitaip – Option. Įdiegtos nestandartinės užsklandos tokią gali turėti), bandykite išinstaliuoti pasinaudodami ja. Jeigu nėra, o įtariate, jog užsklanda gali turėti išorinių failų, tuomet paleiskite kurią nors failų sekimo programą (geriausiai tiktų koks File Monitor) ir žiūrėkite, kurie failai yra naudojami pasileidus užsklandai. Iš jų atmeskite sisteminius, ir turėsite visus užsklandos naudojamus failus. Tai gal ir nėra pats geriausias būdas (jei kas žinote geresnį – parašykite mums), be to, juo pasinaudoti rekomenduojame tik patyrusiems vartotojams. Kita vertus, daugeliu atvejų užtenka ištrinti užsklanda.scr failą.

Sėkmės

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.