May 042001
 

Clippit klausė: Įkėliau CGI skriptų failus į nemokamą hostingą teikainčius puslapius, bet jie neveikia. Ką padaryti, kad jie pradėtų veikti ? Sistema leidžia vykdyti cgi.

Guru atsako:
Klausimas labai abstraktus. CGI skriptai gali neveikti dėl galybės priežasčių, tokių kaip:

  1. Neteisingai nurodytos permisijos – jei failai siunčiami per ftp, tada būtina pasirūpinti, kad būtų executing permission – t.y., kad visi galėtų tą skriptą vykdyti.
  2. Neteisingai nurodytas kelias iki interpretatoriaus. Jei tai, tarkim, perlo skriptas, tai pirmoje Eilutėje reikia nurodyti kelią iki interpretatoriaus, pvz. #!/usr/bin/perl Reikia pasirūpint, kad šis kelias būtų teisingas toje Sistemoje, kurioje jis bus vykdomas, nes kai kur gali būti, pvz., ne /usr/bin/perl , o /usr/local/bin/perl arba dar kitaip. Čia reikėtų žiūrėti tu nemokamu puslapių aprašymuose (help’e), kur jie laiko savo skriptus.
  3. Neteisingai (su klaidomis) sukompiliuotas skriptas
  4. Neteisingoje vietoje (ne tame kataloge) laikomi skriptai
  5. Ir dar galima rasti galybę priežasčių.
Dar kitas reikalas, jei failų siuntimas vyksta per web’ą, kaip pvz. geocities, tada jau kiekvienai sistemai viskas gali atrodyt visiškai kitaip… (nors, kiek žinau, geocities nepalaiko cgi). Patarimas pabaigai. Pasiskaitykite savo hosting’ą teikiančioje svetainėje esantį FAQ (DUK – dažniausiai užduodamus klausimus) arba Help‘ą – puslapis, kuris leidžia cgi, turėtų būti parašęs instrukcijas savo vartotojams.

Geros dienos :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2400 access attempts in the last 7 days.