May 012001
 

Algimantas klausė: Kompiuteryje su Win95 OS turi veikti tik Windows terpėje veikianti technologinė specializuota programa, kuri valdo technologinius procesus. Kaip padaryti, kad operatorius negalėtų paleisti jokių kitu programų, pvz. žaidimų ir kitų, kurios gali išvesti iš rikiuotės pagrindinę programą.

Guru atsako:
Taigi, Jums iškilęs uždavinys yra neleisti, kad Jūsų kompiuteris lūžtų. Tai galima atlikti tokiais būdais:

  • Instaliuoti OS, kuri yra stabilesnė nei Win95. Kadangi Jūsų programa veikia Windows terpėje, tai siūlyčiau instaliuoti WinNT. WinNT, be kita ko, yra sunkiau suderinama su kompiuteriniais žaidimais, todėl operatorius net ir norėdamas turės pasistengti juos paleisti ;)
  • Instaliuoti programinę įrangą, kuri pati stebi leidžiamas programas ir tarp jų vykstančius konfliktus ir esant reikalui įsikiša, kad būtų išvengta sistemos ‘lūžimo’. Viena tokių programų yra Norton Crash Guard Deluxe (ją galima rasti čia). Be apsaugos nuo sistemos lūžimo, ši programinė įranga turi keletą kitų naudingų funkcijų, tokių kaip virusų aptikimas ir pašalinimas. Tiesa, garantuoti, kad naudojant šią programą sistema visiškai nelūš – negalima (kaip ir bet kuriai kitai programai).
  • Sprendžiant uždavinį Jūsų pasiūlytu būdu, galima naudoti programinę įrangą, kurios dėka galima uždrausti atitinkamų programų paleidimą (ar tai būtų žaidimai ar dar kas). Apie vieną tokių programų – Poliedit (arba Policy Editor) – apie ją jau rašėme.
    Be to, galime pasiūlyti paprasčiau naudojamą programą Program Lock Pro. Joje galite pridėti ir pranešimą, kuris bus išduodamas leidžiant nepageidaujamą programą (pvz. ‘Jonai, baik žaisti – prie darbo!!!’ ;-) Ją galite rasti čia. Dar viena panaši programėlė – Super Secure 2000. Ją galite rasti čia.
  • Na, ir paskutinis momentas – padaryti taip, jog nebūtų galima perkrauti kompiuterį be operatoriaus žinios (kaip tai mėgsta daryti kai kurios programos). Šiuo atveju galite pasinaudoti programa AntiShutdown. Ją galima rasti čia.
Taigi, tokie galimi sprendimo būdai. Nebūtinai taikykite tik vieną iš jų. Galite juos kombinuoti. Duotose nuorodose yra nedideli šių programų aprašymai. Išsirinkite Jums tinkamiausią variantą.
Sėkmės

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.