Apr 302001
 

Bugis Vugis klausė: Norėčau paklausti dėl paieškos internete. Ieškau informacijos tema ‘Informacijos visuomenės istorinis aspektas’. Bandžiau tai daryti įv. paieškos sistemomis (Altavista, Google ir kt.), kaip raktinius žodžius pateikdamas ‘informacijos visuomenė’ + istorija, ‘information society’ + history , ‘information gesellschaft’ + geschichte ir pan. Deja, naudingos informacijos praktiškai neradau. Patarkite, kaip ieškoti informacijos internete šia tema. Gal būna kokie spec. portalai, kuriuose yra skelbiami studentų darbai panašiomis temomis. Gali būti ir anglų bei vokiečių kalbomis. Gal turėtumėte apskritai kokios nors informacijos apie paiešką internete.

Guru atsako:
Informacijos šia tema galite bandyti paieškoti vidinėje http://www.lrytas.lt/ paieškos svetainėje. Kažką Jums reikalingo radau Search paieškos svetainėje. Pažiūrėkite pats.

Be to, siūlytume pasiskaityti Švietimo ir mokslo ministerijos pateiktą ‘Lietuvos informacinės visuomenės strateginio plano‘ projektą.
Reikalingos informacijos tikslią paiešką galite atlikti kad ir pačioje google svetainėje, paskaitę help’ą, kaip joje konkrečiai ieškoti:
http://www.google.com/intl/lt/help/basics.html
Kiek žinau, infobaltas yra didelė dalis mūsų informacinės visuomenės kūrimesi … Lyg ir verta pasiknisti jo praeityje: www.infobalt.lt
Verti dėmesio ir šie puslapiai:
http://daugenis.mch.mii.lt/VPUMedziaga/www/paieska.htm
http://www.lta.lt/9.2.htm
Kalbant apie studentų darbus, aš su paieška student +databases Altavista svetainėje radau apie 3300000 url…

Sėkmės ieškant!

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3079 access attempts in the last 7 days.