Apr 022001
 

Saulius klausė: Noriu išsiųsti žinutę 1000 žmonių. Galbūt naudojant kokią nors mass mailing programėlę. Problema ta, kad tarp tų 1000 e-adresų yra dalis neegzistuojančių. Pranešimai apie neišsiųstą paštą užkimštų mano pašto dėžutę. Ar galima padaryti taip, kad siunčiant e-paštą, egzistuojantys gavėjai matytų mano tikrąjį e-pašto adresą, o pranešimai apie undelivered mail būtų siunčiami į kitą (specialiai tam tikslui sukurtą) pašto dėžutę tam, kad vėliau galėčiau savo duomenų bazę išvalyti nuo neegzistuojančių adresų. Kaip tai galima padaryti ?

Guru atsako:
Prieš nagrinėdami Jūsų problemą norime įspėti, kad masinis žinučių siuntinėjimas žmonėms, kurie to nenori, yra nusikaltimas (taip vadinamas spam’as). O jei žmonės prašė Jūsų šią žinutę išsiųsti, tai neveikiančių e-mail’o adresų neturėtų būti labai daug.
Na, bet mes čia ne moralizuoti susirinkome. Jūsų problemą spręsti galima dviem būdais:

  1. Naudojant diskusijų grupių programinę įrangą. Ji dažniausiai būna Unix ar Linux aplinkoje ir leidžia automatizuoti nesančių vartotojų išmetimą iš sąrašų. Bet jei naudojate Windows mass mailer’į (mail bomber’į), Jums šitas variantas netiks.
  2. Rašant laišką galima nurodyti 2 adresus. Vienas yra From, kitas Reply to. Informacija apie neegzistuojančius adresus automatiškai turėtų eiti į Reply to adresą. Problema ta, kad jei žmogus norės atsakyti į Jūsų žinutę ir paspaus Reply – jam automatiškai įrašys Reply to adresą (jei jis paspaustų Reply All, ir Jūs siųsdamas naudojote pašto programą, kuri vienu metu siunčia tik 1 laišką (be CC) – tuo atveju atsakymas turėtų nueiti tiek į From, tiek į Reply to adresus.
  3. Dar vienas variantas – naudoti filtrus. Jei laiškų siuntimui ir peržiūrai naudojate programą MS Outlook Express, filtrus sukursite per Message -> Create Rule From Message…. Kadangi daugeliu atvejų grąžinant laišką, siųstą neegzistuojančiu adresu, siuntėjas yra Mailer-Daemon – vadinasi, sukūrę filtrą, pagal kurį laiškai, gauti iš Mailer-Daemon’o (Where the From line contains people), būtų persiunčiami kitu nurodytu adresu (Forward it to people) ir ištrinami (Delete it) – manau, gausite norimą rezultatą.


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.