Apr 012001
 

Minijus klausė: Kodėl negaliu išgauti kokybiško vaizdo ? Televizorius vaizda rodo puikiai, o prijungus tą patį kabelį prie komp tunerio – vaizdas nekokybiškas (ekrane yra ‘sniego’, eina kažkokios linijos). Instaliuojant pabandžiau pakaitalioti regionius – šalis, bet vaizdas vistiek nekokybiškas. Tas pats rezultatas ir prijungus vaizdo grotuvą. Gal žinote sprendimą, kaip išgauti kokybiškesnį vaizdą?

Guru atsako:
Atrodo, kad kompiuterio tiuneris yra nekokybiškas. Jei ‘eina kažkokios linijos’ – reiškia, tiunerį pasiekia trikdžiai. Jei yra ‘sniego’ – reiškia, į tiunerį patenkantis signalas yra nepakankamai stiprus. Signalo stiprumo pakanka televizoriaus tiuneriui, nes jis turbūt yra jautresnis ir selektyvesnis nei kompiuterinis.
Patarčiau kiek galima apsaugoti kompiuterį nuo trikdžių: patraukti nuo jo visus triukšmaujančius prietaisus, laidų vijas; bet, žinoma, pats kompiuterio tiuneris turi būti efektyviai ekranuotas – šituo turi pasirūpinti jį gaminanti kompanija.
Taip pat gali padėti signalo stiprintuvas prieš kompiuterio tiunerį. Yra gausybė anteninių stiprintuvų, galite išsirinkti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.