Apr 032001
 

Vyga klausė: Kokia normali CPU temperatūra, jei motininė plokštė yra AMD K6BV3+/66 DIMM64MB. Kai žiūrėjau, buvo 71 laipsnis Celsijaus :( Ką reikia daryti ?

Guru atsako:
Kiek supratau, turite omenyje AMD k6-2 procesorių, įdėtą į DFI motininę plokštę (kitąkart galėtumėte pridėti šiuos duomenis). Jei tai tiesa, tai temperatūra neturėtų viršyti 40 laipsnių Celsijaus net naudojant prastą aušintuva (coolerį). Tiesa, jei procesorių turbinate, tuomet temperatūra gali šoktelti iki 50-60 laipsnių, bet tuomet kompiuteris tikriausiai dirbs nestabiliai. Bet kuriuo atveju, 70+ laipsnių yra neleistinai daug ir gresia bent jau ženkliu procesoriaus amžiaus sutrumpėjimu.
Tokiu atveju yra keli klasikiniai sprendimo būdai:

  1. Patikrinti, ar radiatorius gerai prigludęs prie procesoriaus ir ar pateptas termine pasta. Jei ne – tai ištaisyti.
  2. Patikrinti, ar visi plokšės parametrai nustatyti tokie, kaip priklauso duotajam procesoriui (įtampa, dažnis ir t.t.).
  3. Jei po pirmo punkto situacija nepagerėjo – reikia ieškoti geresnio coolerio (reikėtų naudoti ką nors specialiai pritaikytą tokio tipo procesoriui).
  4. Jei net ir naujas cooleris nepadeda – belieka tikėtis, kad tai terminis daviklis kvailioja ir tikra procesoriaus temperatūra yra žemesnė.
Dar keletas pastebėjimų apie tai, kas gali kelti procesoriaus temperatūrą:
  • Jei kompiuteris stovi netoli šilumos šaltinio (pvz. radiatoriaus).
  • Jei kompiuteris neturi korpuso ventiliatorių (dabartinių kompiuterių dauguma dalių intensyviai spinduliuoja šilumą, ypač jei turite naujo modelio kietąjį diską ar vaizdo plokštę, reikalaujančią ventiliatoriaus. Visa ši šiluma kaupiasi korpuso viduje sukeldama reiškinį, vadinamą heat building (kuo ilgiau dirbate, tuo vidinė korpuso temperatūra kyla, tuo pačiu kyla ir atskirų komponentų temperatūra, kuri savo ruožtu vėl didina case temperatūrą).


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.