Feb 072009
 

Zynomed klausė: Norėčiau paklausti apie odos pigmentaciją, mano atveju tai yra rausvos spalvos taškeliai ant rankų, krūtinės ir nugaros. Nušveitus juos šiurkščia kempine po dušu jie kaip ir dingsta (pasidaro baltoki), bet vėliau vėl atsiranda. Vasarą tos vietos neįdega. Buvau pas dermatologą, pasakė, jog tai kažkoks grybelis, pasigautas, matyt, nuo pliažo smėlio, išrašė vaistų išoriniam naudojimui (spirito pagrindu pagaminamas vaistinėse skystis), bet jie padeda tik kuriam laikui, dėmelės vėl atsiranda… Kas tai gali būti? Kokie vaistai gali padėt? P.S. nežinau, ar čia prie to paties, bet dažnai niežti nugarą. P.P.S. tikrai prižiūriu save, nesu apsileidęs žmogus, duše būnu bent kartą per dieną.

Medicinos Guru atsako:

Jeigu tai grybelis, jį galima identifikuoti paėmus odos nuograndas iš tos vietos ir išsiuntus tyrimui (tai daro dermatologai) – teoriškai galima nustatyti, kokiam vaistui jis bus jautrus (praktiškai tyrimas sudėtingas ir ne visada patikimas). Tačiau iš aprašymo suprantama, kad jokių kitų nusiskundimų – išskyrus niežulį, kuris neaišku, ar su tuo susijęs – dėl tų dėmelių nėra, todėl patartina nieko nedaryti.
Specifiniai antigrybeliniai vaistai gali sukelti pašalinių reiškinių ir skiriami sunkesniais atvejais. Jeigu neramu, pasikonsultuokite su kitu dermatologu.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.