Sep 232008
 

l. klausė: Medicinos Guru, norėčiau gauti patarimą dėl sveikatos būklės. Keletą mėnesių jaučiau bendrą silpnumą, greitą nuovargį, tačiau viską mečiau įtampai. Tačiau rugsėjo pradžioje atsiradus stipriam galvos svaiguliui bei sąnarių skausmui, nutariau pasidaryti tyrimus, juos atlikus rezultatai nedžiugino: L 12,8, formulė į kairę, hgb 136; kolegė atliko bioheminius tyrimus, kur paaiškėjo, jog Crb 44; o geležies kiekis 5; kiti tyrimai kaip ir normos ribose. Po tokių rezultatų buvo sulašinta velformo, gėriau tothemą. Mano savijauta pagerėjo, tačiau nėra visai gerai. Jaučiu sanarių sustingimą, po savaitės pakartojus geležies tyrimą rasta 20; tačiau kartu kilo ir trombocitai bei hgb iki 158; dar po savitės geležis 30. Po gydymo feritino kiekis kraujyje 51,82; remotoidinis faktorius 15; šiuos du tyrimus atlikau neseniai (kelios dienos,) prieš gydymą jie nebuvo atlikti. Guru norėčiau paklausti patarimo: ar dabar verta su tokiais tyrimais kreiptis į hematologą, ar tiesiog palaukti ir po poros mėnesių pasikartojus tyrimus, jei kas negerai, tada kreiptis. Pamiršau paminėti, kad VPDE be pakitimų, skydliaukės echoskopija taip pat be pakitimų. Man 33 metai.

Medicinos Guru atsako:

Manau, kad racionaliau būtų kreiptis ne į hematologą, o į reumatologą. Greičiausiai problema yra ne kraujo liga, o sąnarių ar reumatinė liga, kurios viena iš išraiškų yra kraujo tyrimų pakitimai.
Nėra prasmės „pusiau aklai“ atlikti įvairiausių tyrimų, nes dalis jų gana brangūs. Specialistas (reumatologas) paskirs tuos tyrimus, kurie yra būtiniausi diagnozei patikslinti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.