Apr 262008
 

Mantas klausė: Man 25 metai, ir, kiek pamenu patikrinimus mokykloje ar kur kitur, visada būdavo pakilęs kraujo spaudimas. Visada būdavo nurašoma susijaudinimui ir panašiai. Mamai pirkau automatinį tonometrą ir pats kelias dienas iš eilės pasimatavau iš ryto tik nubudęs. Vidurkis apie 140/80, pulsas kaip 55-60. Nuolat jaučiu spengimą galvoje. Nuėjau pas šeimos gyrytoją. Tyrimus surašė: gliukozės, cholesterolio, bendrą kraujo, šlapimo, EKG, vidaus organų echoskopiją, akispūdžio ir iškart išrašė Kaptopril vaistų. Tyrimus pasidariau, kadangi gydytoja susirgo, ir panašu ilgam, dar nepažiūrėjo ji pati, o pažiūrėjo asistentė ir pasakė, kad visi tyrimai normos ribose. Klausimai: 1) Ar korektiška net nepadarius tyrimų iškart rašyti vaistus nuo spaudimo? 2) Kokios gali būti priežastys mano atveju spaudimo, jei tyrimai normos ribose, ir kokių tikėtis veiksmų iš gydytojos pusės, kai pažiūrės tyrimus?

Medicinos Guru atsako:

Tyrimai padidėjusio AKS atveju paprastai daromi siekiant patvirtinti ar atrmesti specifines ir dažnai gana retas priežastis (inkstų liga, širdies problema ir pan); daugeliu atveju – o jūsų tyrimai irgi normalūs – priežastis lieka neaiški – taip vadinama pirminė arterinė hipertenzija. Gydymas skiriamas individualiai; negaliu spręsti ir tuo labiau komentuoti apie jo korektiškumą nematęs paciento ir nežinodamas visų detalių; kadangi rašote, kad AKS buvo padidėjęs jau seniai, logiška, kad buvo išrašyti vaistai problemai koreguoti.
Iš gydytojo galima tikėtis, kad pradės gydyti. Tolesnis gydymas priklausys nuo to, kaip efektyviai jūsų AKS koreguojamas.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.