Dec 272007
 

Audronis klausė: Mano amerikietiško automobilio BOSE radio imtuve yra mygtukas TRAF,kurio paskirties nežinau. Manau,kad tai susiję su alternative frequency, bet gal galite apie tai plačiau?

Guru atsako:

Spėju, kad „TRAF“ reiškia eismo pranešimų įjungimą. Europietiškose magnetolose šis mygtukas dažniausiai žymimas „TP“. Šiuo mygtuku įjungiamas eismo pranešimų priėmimo režimas. Lietuvoje kol kas nei viena radijo stotis netransliuoja eismo pranešimų, tačiau, kiek teko važinėti, Europoje ši paslauga gan aktyviai teikiama. Jei įjungtas šis režimas, jums besiklausant norimos radijo stoties, laikas nuo laiko įterpiami pranešimai apie eismo sąlygas, spūstis keliuose ir panašiai. Tokius pranešimus teko girdėti Italijoje, Kroatijoje, Austrijoje…
Jei šis mygtukas tikrai susijęs su //alternative frequency//, tuomet įjungiamas režimas, kai radijo imtuvas pats persijungia nuo vieno siųstuvo prie kito važiuojant iš vieno miesto į kitą. Kadangi siųstuvų veikimo nuotolis yra ribotas, tai kas tam tikra atstumą statomas kitas siųstuvas su kitokiu transliavimo dažniu (alternative frequency būtent atranda kito siųstuvo dažnį). Skirtingas dažnis reikalingas tam, kad neatsirastų tilsmas (fedingas) radijo bangoms interferuojant.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 73 access attempts in the last 7 days.