Nov 202007
 

Mindaugas klausė: Draudžiantis transporto priemonių privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, man, kaip turinčiam virš 10 metų vairavimo stažą, pritaiko nuolaidą. Bet tuo pačiu automobiliu važinėja ir žmona, kuri turi tik virš 2 metų vairavimo stažą. Ar žala būtų pilnai atlyginta nukentėjusiajam, jei už įvykį būtų atsakinga mano žmona? Kokie dar niuansai?

Teisės Guru atsako:

Kiekviena draudimo kompanija nusistato savo rizikos veretinimo metodus ir tam tikrus riziką įtakojančius faktorius nurodo sutartyje. Taip pat kiekvienos draudimo šakos taisyklėse būna numatyta, kad pasikeitus draudimo rizikai, kuri turėjo įtakos apskaičiuoti draudimo įmokai, draudėjas apie tai draudimo sutartyje numatyta tvarka turi pranešti draudikui (draudimo įmonei). Draudikas gali pritarti arba nepritarti numatytos rizikos pasikeitimui. Dažniausiai draudikas sutartyje nurodo draudimo rizikos apribojimus (stažas, amžius, komerciniai pervežimai ir t.t.), kuriuos pažeidus, draudikas gali taikyti iki 50 proc išmokėtos sumos atgręžtinį reikalavimą draudėjui.
Taigi, nukentėjusiajam žala, padaryta transporto priemonę vairuojant žmonai, būtų atlyginta pilna, tačiau Jums gali pritaikyti regresą, t.y. išieškoti dalį atlygintos žalos. Tai priklauso nuo konkrečios draudimo kompanijos politikos ir to, kas yra numatyta draudimo sutartyje/taisyklėse.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4946 access attempts in the last 7 days.