Nov 192007
 

Dainius klausė: Kuo skiriasi LCD monitorius nuo LCD projektoriaus? Kas yra „videowall“?

Guru atsako:

LCD monitorius - skystų kristalų pagrindu sukurtas ekranas; dabar tai bene vieninteliai rinkoje esantys vaizduokliai – plonesni ir lengvesni lyginant su anksčiau naudotais CRT (kineskopiniais – kurie veikdavo elektronų patrankos pagrindu) ekranais.
LCD projektorius – trijų komponenčių (RGB – raudona, žalia, mėlyna) spinduliavimo sukuriamas vaizdas, projektuojamas į ekraną (bet kokį lygų, baltą paviršių), atkuriant ryškių spalvų vaizdų. Palyginimui DLP projektoriai yra dažniau sutinkami – jų vaizdo raiška didesnė nei LCD projektorių, tačiau kol kas sakoma, kad jie dar atsilieka pagal spalvų atkūrimą.
„Video wall“ – jau pagal pavadinimą tai video siena. Anksčiau tai buvo bene vienintelė galimybė gauti didelį vientisą vaizdą – glaudžiai sustatant į kubinį „narvelį“ daug įprastinių ekranų (televizorių, kompiuterinių monitorių) ir juos sujungus per vieną valdymo įrenginį paduodant išskaidytą vaizdą taip, kad kiekvienas ekranas atvaizduotų tik dalį bendro vaizdo, tačiau iš toli tai atrodytų kaip vienas didelis vaizduoklis (arba – galima ir toliau juos visus naudoti kaip atskirus ekranus). Dabar tai pasiekiama kuriant ekranus iš švytuoklių – diodų triadų (vėl RGB spalvos) telkinių, kuriuos sudėję kubo forma gauname „ekraną“, kuris iš toliau žiūrint atrodo kokybiškai, be to, yra itin šviesus.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4952 access attempts in the last 7 days.